Samsung lucrează la viitoarea generație Exynos high-end și mid-range

334
Procesoarele Exynos 1330 și Exynos 1380
Sursa Foto: via trustedreviews.com

Samsung lucrează imperturbabil la noile procesoare Exynos. Conform ultimelor informații, Samsung lucrează la dezvoltarea următoarelor cipuri high-end și mid-range, cu numerele de model S5E9935 și respectiv S5E8535.

Există destul de multe speculații cu privire la viitorul cipurilor Exynos proprii ale Samsung. Sud-coreenii au avut probleme în optimizarea atât a Exynos 2200 din seria Galaxy S22, cât și a Exynos 1280 în Samsung Galaxy A53. Au fost necesare mai multe actualizări pentru ca aceste procesoare să funcționeze la capacitatea dorită de Samsung. Recent, Samsung MX – filiala de telefonie mobilă a grupului – a anunțat chiar că își va dezvolta propriile procesoare mobile pentru a evita acest tip de probleme.

Probabil unul dintre numerele de model este pentru Exynos 2300

Asta nu modifică faptul că divizia de cipuri a Samsung va continua să-și elaboreze propriul plan în anul viitor. Cel puțin două cipuri noi sunt în prezent testate, portivit GalaxyClub. Unul dintre acestea este un soc de gamă medie cu numărul de model S5E8535. Exynos 1280 folosit în Samsung Galaxy A33 și Samsung Galaxy A53 poartă numărul de model S5E8825. Cum se va raporta noul soc la actualul 1280 este, prin urmare, dificil de prezis pe baza numerotării în sine.

Și apoi există numărul de model S5E9935. Din toate punctele de vedere acesta pare a fi succesorul logic pentru S5E9925, adică Samsung Exynos 2200. Nici aici nu putem să oferim detalii suplimentare în acest moment. De asemenea, nu este clar dacă SOC-ul va conține o nouă versiune a GPU-ului Xclipse care a fost dezvoltat în colaborare cu AMD. Nu îndrăznim deloc să prezicem dacă S5E9935 va fi lansat sub numele Exynos 2300.

SoC – System-on-a-Chip sau cip / procesor, este un circuit integrat care integrează componentele unui computer sau alt sistem electronic. Acestea sunt un procesor (CPU) și un procesor Grafic (GPU) pe un singur substrat.

În ciuda zvonurilor care se repetă constant că Samsung va furniza viitoare telefoane de top doar cu procesoare Snapdragon, Galaxy S23 este încă unul dintre candidații logici pentru cipul S5E9935 anul viitor. În cele din urmă, dezvoltarea cipurilor mobile complet proprietare nu merge atât de repede încât să poată fi gata la scară largă încă din 2023.

În același mod, este foarte posibil ca S5E8535 să apară în curând într-un număr de telefoane mid-range. De exemplu la Samsung Galaxy A54. Dar asta arată la fel de bine ca ghicitul în zaț de cafea. În cele din urmă, toate telefoanele menționate sunt așteptate cel mai devreme în 2023.