Ce diferențe vor fi între Galaxy Watch 3 și Galaxy Watch Active 2?

1710
Sursa Foto: via tomsguide.com

Peste puțin timp Samsung va lansa un nou smartwatch, Galaxy Watch 3. Este urmașul de drept al ceasului Galaxy Watch, lansat în august 2018. Dar unde se va poziționa acest smartwatch în galaxia Samsung? Va fi mai performant decât Galaxy Watch Active 2? Va fi cel mai tare din parcare până va sosi Apple Watch 6 sau chiar și după aceea?

Samsung Galaxy Watch din prima generație este unul dintre cele mai bune ceasuri inteligente pe care Samsung le-a făcut vreodată. Va reuși Galaxy Watch să-l depășească și să intre în grațiile fanilor? Până atunci vor încerca, din ce știm până acum despre Galaxy Watch 3, să vedem ce îl diferențiază de Samsung Galaxy Watch Active 2.

Galaxy Watch 3 se preconizează că va avea urmărirea somnului, urmărirea avansată a antrenamentului, durata de viață a bateriei peste medie și un senzor ECG pentru diagnosticarea fibrilației atriale. Aceste caracteristici au făcut din Samsung Galaxy Watch Active 2 un smartwatch convingător. Totuși, Galaxy Watch 3 este așteptat fie mai performant, mai mare și să coste mult decât Galaxy Watch Active 2 care costă aproximativ 250 de euro. Iată ce așteptăm de la Samsung Galaxy Watch 3 și cum se poate compara cu Galaxy Watch Active 2.

Watch 3 vs Watch Active 2: modele și dimensiuni

Galaxy Watch Active 2 vine în două dimensiuni: 40mm și 44mm. Ambele sunt disponibile ca modele doar Bluetooth / Wi-Fi, sau cu o conectivitate LTE. În ceea ce privește culorile, modelele Bluetooth / Wi-Fi ale Watch Active 2 vin în Aqua Black, Cloud Silver și Pink Gold, în timp ce modelele LTE sunt disponibile în negru, auriu și argintiu.

Tom’s Guide este este un site tehnic fondat în 2007 și are sediul în New York. Testează gadgeturi, software și servicii diferite, începând de la smartphone-uri, laptopuri și dispozitive portabile, televizoare și alte produse electronice.

Potrivit site-ului Tom’s Guide, modelele și dimensiunile Samsung Galaxy Watch 3 vor varia ușor. Este poziționat pentru a veni în dimensiuni mai mari, de 41 mm și 45 mm, cu opțiuni atât pentru conectare Bluetooth / Wi-Fi, fie pentru conectivitate LTE. Pe baza imaginilor pe care le-am văzut, Watch 3 va fi oferit în auriu, argintiu, negru și bronz.

Galaxy Watch 3 vs Galaxy Watch Active 2: prețuri

Galaxy Watch Active 2 costă 230 – 250 de euro pentru modelul Bluetooth de 40 mm cu o carcasă de aluminiu și de la 280 – 300 euro pentru versiunea de 44 mm. Modelele cu o carcasă din oțel inoxidabil costă peste 325 de euro. Dacă doriți conectivitate celulară LTE, va trebui să mai puneți în plus aproximativ 100€. Există, de asemenea, un model ediție specială Under Armour pentru pasionații de alergare care costă ~250€ pentru dimensiunea 40 mm și ~280€ dolari pentru 44 mm.

Așteptați-vă să plătiți mai mult pentru Galaxy Watch 3. Se crede că prețurile vor începe de la 350 – 400 de euro și vor ajunge până în apropiere de 600€ pentru versiunile mai mari sau pentru versiunile LTE. Modelul cu o carcasă din titan poate costa și mai mult. Ca idee, Apple Watch Seria 5 din titan costa aproximativ 750 de euro.

Galaxy Watch 3 vs Galaxy Watch Active 2: design

Cu Galaxy Watch Active 2, Samsung a renunțat la rama rotativă și a introdus în schimb una digitală, invizibilă, sensibilă la atingere, care a imitat rama aflată pe originalul Galaxy Watch. Nu a fost deloc pe placul celor mai mulți dintre amatorii de smartwatch-uri.

Imaginile pe care le-am văzut pe Watch 3 dezvăluie o revenire la modelul din 2018. Are și butoane mai mari, margini mai înguste dar, în primul rând o ramă fizică pentru navigare prin meniuri. Deși ambele adaugă un volum evident, este un lucru atractiv pe un design tradițional de ceasuri. Spre deosebire de Galaxy Watch Active 2, Galaxy Watch 3 va avea curele elegante din piele. Deși curelele din silicon mai colorate și flexibile au farmecul lor.

Watch 3 vs Watch Active 2: specificații, senzori, baterie

Galaxy Watch 3 va avea cel mai nou sistem de operare Tizen de la Samsung ca software. Ne putem aștepta să vedem caracteristicile standard, de control și notificare a funcțiilor de fitness și de urmărire a somnului. În ceea ce privește senzorii și specificațiile suplimentare, s-ar putea să împrumute mai multe de la Galaxy Watch Active 2. De fapt, Max Weinbach consideră că Samsung ar putea reutiliza internele care se potrivesc cu cele de la Watch Active 2. Un upgrade va fi senzorul de sănătate de la Texas Instruments din Galaxy Watch 3, mai nou decât cel din Galaxy Watch Active 2.

La fel ca Watch Active 2 și Galaxy Watch 3 va împacheta GPS, senzor de ritm cardiac, senzor ECG și monitor de tensiune arterială. Cu toate acestea, ultimele două nu sunt aprobate de FDA din SUA din câte știm și sunt activate doar pentru utilizarea în Coreea de Sud. Există zvonuri că Watch 3 va oferi detectarea căderilor, precum Apple Watch.

Un alt avantaj pe care Galaxy Watch 3 îl va avea probabil asupra Watch Active 2 este dublarea stocării. Aceasta este o veste bună pentru cei care apreciază redarea Spotify offline.

Samsung Galaxy Watch Active 2 are o durată de viață a bateriei de 24-60 de ore. Durata variază în funcție de urmărirea antrenamentelor și setările afișajului. Am sperat la mai mult dar, cu durata sa de puțin peste 18 ore la Apple Watch Serie 5 ne-a liniștit în privința duratei de viață a bateriei. Vedeți pe iLoveSamsung, o comparație între Galaxy Watch Active 2 vs Apple Watch Serie 5.

Samsung Galaxy Watch 3 va avea aceeași capacitate a bateriei ca Galaxy Watch Active 2. Dacă din cauza software-ului mai nou durata de viață crește, nu putem decât să ne bucurăm.

Concluzia privind cele două smartwatch-uri Samsung

Această primă previzualizare a diferențelor dintre Galaxy Watch 3 și Watch Active 2 lasă mai multe întrebări importante, fără răspuns. Este și normal, fizic Galaxy Watch 3 nu există. La cele mai multe dintre întrebări vom putea răspunde doar atunci când avem noul smartwatch Samsung pe încheietura mâinii.

Dar, bazat pe tot ce am scris mai sus, se pare că Watch 3 va fi mai mult decât un smartwatch versatil pentru cei cu nevoi versatile. Galaxy Watch Active 2, pe de altă parte, am putea considera că este printre cei mai bune brățări de fitness. Atunci când Samsung Galaxy Watch 3 pe piață vom face o comparație între acesta și Galaxy Watch Active 2 pe baza comportării în viața reală.