Samsung Digital Cockpit 2019, conducere conectată la nivel superior

810

Samsung și HARMAN au dezvăluit următoarea generație a platformei inovatoare a Cockpit-ului digital la CES 2019, conform NewsSamsung. Digital Cockpit 2019 prezintă o experiență îmbogățită în domeniul automobilelor care sporește personalizarea, conectivitatea și siguranța cu multe soluții IoT. Bazându-se pe cockpit-ul digital de anul trecut, versiunea 2019 abordează nevoile atât a șoferilor, cât și a pasagerilor. Noul cockpit oferă legături fără întreruperi între dispozitive, vehicule și casă, prin controale simple pentru ușurința utilizării.

Pentru 2019, Cockpit-ul Digital a crescut numărul de afișaje de la trei la șase. Oferă în acest fel opțiuni de informare personalizate mai multor pasageri ai mașinii. În plus față de un nou afișaj independent pentru pasagerul din față, au fost adăugate și două afișaje pentru scaunele din spate. Astfel atât pasagerii din față cât și cei din spate să se bucure de conținut personalizat pentru a se distra în timpul deplasărilor.

O experiență adaptată pentru fiecare pasager

Sistemul de monitorizare a șoferilor (Driver Monitoring System -DMS) și sistemul de monitorizare a ocupanților (Occupant Monitoring System OMS) recunoască șoferii și pasagerii care au mai fost în autovehicul. Astfel pot regla ecranul și poziția scaunului – pentru a oferi o experiență personalizată pentru gusturile lor.

Trei ecrane din partea frontală afișează informații și setări mai importante pentru șofer. Ecranul de clustere, aflat în fața conducătorului auto, este un ecran care arată informații esențiale referitoare la condus. Sunt afișate viteza, nivelul de benzină, indicatorul de ulei sau alte indicatoare în funcție de preferințele șoferului.

Cockpit (cabina piloților) locul unde stau piloții avioanelor. Termenul cockpit este folosit și pentru locul șoferului unei mașini, în special pentru mașinile de formula 1. Din cockpit se face pilotarea avionului și se determină și controlează anumite procese tehnice și parametrii de zbor.

Între șofer și pasagerul din față se află afișajul central de informații. Aici este Bixby și SmartThings pentru autoturisme, precum și aplicații de bază, cum ar fi navigația și muzica. Mai jos este afișajul de control, un ecran care supraveghează o serie de funcții, inclusiv aerul condiționat și volumul muzicii. Acest afișaj poate fi, de asemenea, utilizat pentru a seta funcțiile pe butoanele Cockpit-ului Digital.

Prin conectarea telefonului smartphone la afișajul corespunzător, prin intermediul Samsung DeX, pasagerii se pot bucura de o experiență smartphone extinsă. Pot acorda o atenție mai mare unor probleme de muncă și chiar pot edita documente și emailuri în timp ce se deplasează.

Echipat cu două butoane amplasate în partea din față a autovehiculului și două în spate, sistemul Cockpit Digital oferă comenzi de setare intuitive. Butoanele au un UX circular, similar cu afișajul aflat pe Samsung Galaxy Watch. Butoanele pot fi personalizate pentru a configura setările utilizate cel mai frecvent de șofer și pasageri, cum ar fi temperatura și volumul difuzoarelor.