Digital Key la seria Samsung Galaxy S21 pentru unele modele BMW

556
Digital Key la seria Samsung Galaxy S21 pentru unele modele BMW
Sursa Foto: via 9to5google.com

Google a anunțat că Android 12 vă va permite să deblocați vehicule compatibile doar cu telefonul. Asistența digitală pentru cheile mașinii pentru blocarea/deblocarea și pornirea vehiculelor este disponibilă pentru seria Google Pixel 6 și seria Samsung Galaxy S21 începând de ieri.

În ceea ce privește funcționalitatea, cheia digitală – Digital Key permite clienților să deblocheze și să încuie cu ușurință BMW-ul pur și simplu ținând smartphone-ul lângă mânerul ușii șoferului. În interiorul vehiculului, motorul poate fi pornit și când telefonul mobil este plasat în compartimentul de încărcare fără fir.

Digital Key pentru seria Samsung Galaxy S21

Acestea fiind spuse, BMW Digital Key este conceput pentru a utiliza tehnologia Ultra-Wideband (UWB) pe dispozitive și mașini mai noi, astfel încât telefonul să poată rămâne în buzunar. Cheile digitale ale mașinii pentru seria Samsung Galaxy 21 sunt compatibile cu unele vehiculele BMW lansate în 2020 și 2022.

Interfața pentru această interacțiune a BMW Digital Key pe seria Galaxy S21 nu este prea diferită de Google Pay. Cheile pot fi, de asemenea, partajate în siguranță cu alte cinci persoane. Dar, conform Google, vor fi introduse noi funcții suplimentare în viitor. Astfel suportul UWB va permite utilizatorilor să-și deblocheze mașina fără a fi nevoiți să scoată telefonul din buzunar sau din geantă.

UWB – Ultra-wideband este un protocol de comunicații fără fir cu rază scurtă de acțiune. Funcționează prin unde radio la frecvențe foarte mari. UWB a fost inițial folosit de armată în anii 1960 pentru radare și aplicații de comunicații.

Datorită cip-ulului UWB încorporat nu va trebui să scoți telefonul din buzunar. Odată ce telefonul se află în apropierea mașinii, se va debloca automat. Interesant! BMW Digital Key este disponibilă pentru seria Samsung Galaxy S21 doar în câteva țări, conform 9to5google. Acestea sunt SUA, Coreea, Marea Britanie, Danemarca, Franța, Italia, Spania. Funcția BMW Digital Key nu este momentan acceptată pe piețe importante precum Australia, Canada și Japonia. Știm că Samsung și Google lucrează pentru a extinde această funcție și în alte țări.

Rețineți că funcția Digital Key de la Google nu este aceeași cu funcția Cheie Digitală lansată de Samsung în Coreea pe unele dispozitive la începutul acestui an. În timp ce caracteristicile efectuează, în esență, aceleași acțiuni, Cheia Digitală Samsung este acceptată doar cu Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Note 20 Ultra și funcționează numai cu Genesis GV60 EV.