Galaxy Z Fold 3 poate fi folosit ca o cheie digitală pentru Genesis GV60

254
Galaxy Z Fold 3 poate fi folosit ca cheie digitala pentru Genesis GV60
Sursa Foto: Samsung Electronics Co.

Chiar ieri am scris că Samsung a lansat actualizarea de securitate din octombrie în mai multe țări. Dar, în Coreea de Sud această actualizare aduce, pe lângă patch-ul de securitate, Digital Key sau Cheia digitală pentru a putea deschide / închide ușile mașinii și porni motorul. Era vorba doar despre modelele Samsung Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra. Acum am aflat că mai multe telefoane high-end, printre care și Galaxy Z Fold 3, vor primi Digital Key.

Samsung Electronics Co. a declarat joi că ultimele sale smartphone-uri emblematice, inclusiv telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3, vor putea fi utilizate ca o cheie digitală pentru mașină, pentru un nou vehicul electric de la producătorul de automobile sud-coreean Genesis. Samsung a declarat că noul său serviciu Digital Key cu smartphone-urile sale Galaxy va fi disponibil pentru Genesis GV60.

Galaxy Z Fold 3 poate porni motorul la Genesis GV60

La evenimentul Unpacked din ianuarie, Samsung a declarat că lucrează cu mai mulți producători de automobile, inclusiv Audi, BMW, Ford și Genesis, pentru a dezvolta un serviciu de chei digitale. Genesis GV60, care a fost prezentat joi, este primul vehicul care prezintă o soluție atât de nouă. Tehnologia UWB – Ultra-Wide Band folosește unde radio pentru a funcționa ca Bluetooth și Wi-Fi. Transmiterea undelor radio la o frecvență mult mai mare permite o mai bună conștientizare spațială și capacități direcționale.

UWB permite deschiderea și pornirea pasivă a motorului la Genesis GV60, astfel încât nu mai trebuie să căutați cheile„. A declarat un reprezentant Samsung, conform The Korea Herald. „Veți putea să vă blocați și să deblocați mașina, să porniți motorul și să deschideți portbagajul. Puteți să activați setări personalizate, cum ar fi ajustarea poziției scaunului și a oglinzilor, totul prin intermediul smartphone-ului dvs. și fără a apăsa un buton„.

Genesis este brandul de lux al companiei Hyundai. Genesis GV60 este un crossover electric compact, un SUV mic și luxos produs de Hyundai Motor Group. Este primul model Genesis echipat cu un sistem audio Bang & Olufsen cu 17 incinte.

Samsung a declarat că soluția sa vine cu o tehnologie avansată de securitate pentru a proteja informațiile utilizatorilor și pentru a respecta pe deplin standardul Digital Key de la Car Connectivity Consortium.

Cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume a declarat că cinci modele de smartphone-uri vor avea funcția Digital Key. Acestea sunt Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra și Galaxy Note 20 Ultra. După modelele din seria Galaxy S21 și celelalte vor primi serviciul bazat pe UWB în acest an printr-o actualizare de software.