DISH Wireless și Samsung vor colabora pentru rețelele 5G Open RAN

245
DISH Wireless si Samsung vor colabora pentru retelele 5G Open RAN
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics Co., Ltd. și DISH Network Corporation au anunțat că Samsung Electronics a fost selectată pentru implementarea soluțiilor 5G tip Open Radio Access Network în rețeaua SMART 5G a DISH Wireless. Conform acordului multianual, DISH Wireless și Samsung vor colabora pentru a implementa soluțiile RAN virtualizate (vRAN) și stațiile compatibile cu 5G O-RAN de la Samsung pe piețele din SUA, susținând serviciile comerciale 5G ale DISH. DISH – acronim pentru DIgital Sky Highway, a fost fondată în 1980 și are sediul în Meridian, Colorado, SUA.

„Soluțiile 5G de la Samsung vor juca un rol esențial în extinderea rețelei noastre. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Samsung, a cărui conducere în industria de inovare a vRAN și O-RAN va ajuta la sprijinirea viziunii noastre de a le oferi consumatorilor și întreprinderilor din SUA servicii 5G deschise, interoperabile, bazate pe cloud”. A declarat John Swieringa, președinte și director de operare, DISH Wireless, conform Samsung Newsroom.

„Samsung se alătură bucuros acestei călătorii 5G cu DISH. DISH Wireless este un pionier în aducerea de noi experiențe utilizatorilor din întreaga țară. Soluțiile noastre avansate 5G vRAN și radio îmbină calitatea înaltă din telecomunicații și agilitatea cloud-based. Bazându-se pe aceste beneficii clienții vor avea ocazia să experimenteze întreaga valoare a 5G Open RAN comercial”. A declarat Mark Louison, vicepreședinte executiv și șeful departamentului de Business Networks, Samsung Electronics America.

Colaborare DISH Wireless și Samsung pentru control absolut asupra serviciilor 5G

DISH Wireless și Samsung vor colabora pe toate planurile pentru rețelele 5G Open RAN. Samsung Networks Business va furniza către DISH Wireless propriile sale soluții 5G și RAN; software-ul vRAN și o varietate de unități radio compatibile cu O-RAN, inclusiv stații Massive MIMO. Samsung vRAN poate funcționa pe orice server comercial oferind performanțe la același nivel cu echipamentele tradiționale bazate pe hardware dedicat.

Cu arhitectura sa nativă în cloud, implementarea DISH Wireless Open RAN se bazează pe interfețe deschise. În acest fel permite interoperabilitatea cu mai mulți furnizori și diverse scenarii de implementare. Stațiile Samsung vor suporta toate benzile de spectru Frequency Division Duplex (FDD) și Time Division Duplex (TDD) ale DISH.

Colaborarea dintre DISH Wireless și Samsung se va extinde și la clienții de tehnologie wireless din retail. Aceștia vor avea access la dispozitive 5G de vârf, conectând clienții la rețeaua SMART 5G a DISH Wireless.

„Parteneriatul cu DISH aduce multe dintre produsele și serviciile mobile Samsung în posesia și mai multor clienți din rețeaua DISH. Continuăm să lucrăm împreună pentru a facilita accesul a cât mai multor clienți la produsele și serviciile mobile Samsung, care sunt compatibile cu rețeaua DISH”. A declarat Jude Buckley, vicepreședinte executiv al Mobile Business, Samsung Electronics America.

„Împreună, vom crea soluții pentru pentru clienții din retail și companii, sporindu-le productivitatea, îmbogățindu-le conexiunea cu oamenii și tehnologia inteligentă, îmbunătățindu-le operațiunile de afaceri și oferindu-le clienților noștri control absolut asupra serviciilor lor 5G”. A declarat Stephen Bye, vicepreședinte executiv și director comercial, DISH Wireless.

DISH își testează în prezent rețeaua 5G folosind smartphone-urile din seria Samsung Galaxy S22. Compania intenționează să folosească telefoanele Samsung drept platformă de referință pe tot parcursul procesului de implementare al rețelelor.