DisplayMate a testat ecranul lui Samsung Galaxy S20 Ultra

852
Sursa Foto: displaymate.com

Ca orice nouă serie Galaxy, noile telefoane Galaxy S20 au fost testat și de către experții de la DisplayMate. Pentru a fi mai precis, DisplayMate a examinat ecranul aflat pe Samsung Galaxy S20 Ultra. Și rezultatele au fost previzibile: totul este excelent, frumos, este perfect.

Cu mult timp în urmă, a existat o perioadă în care ecranele Samsung AMOLED au fost unice, dar nu atât de bune. Unice, pentru că spre deosebire de ecranele LCD cunoscute, acestea nu emit lumină atunci când nimic nu este vizibil. Și nu atât de bine, pentru că redarea culorilor nu a fost foarte exactă. Acest timp a trecut de mulți ani ecranele Samsung domină piața de telefonie mobilă. Și, potrivit GalaxyClub, noul Samsung Galaxy S20 Ultra ridică și mai mult nivelul ecranelor.

Cel mai bun afișaj aflat pe un smartphone este pe Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra a depășit performanțele celor mai bune afișaje de pe piață teste de DisplayMate în 12 teste, fiind astfel evaluat cu un grad A+ în afișarea valorilor testelor și este considerat cel mai bun afișaj aflat astăzi pe un smartphone. Ultra a ridicat nivelul ecranelor la un nivel greu de atins de către rivali.

Potrivit DisplayMate, ecranul Dynamic AMOLED a lui S20 Ultra a obținut o notă de „indistingibil din punct de vedere vizual de perfect” în cinci dintre cele 12 teste în care s-a clasat pe primul loc. Acestea includ precizia culorii absolute, precizia contrastului imaginii și precizia scării intensității, conform 91Mobiles. De asemenea a ocupat locul unu în schimbarea preciziei culorii și scala de intensitate cu conținutul de imagine APL (nivel mediu de imagine). Și tot pe primul loc în schimbarea contrastului și intensității imaginii și modificarea nivelului de lumină maximă cu conținutul de imagine de nivel mediu. Pe lângă faptul că este cel mai bun în aceste valori, Galaxy S20 Ultra a obținut, de asemenea, cea mai mare luminozitate pentru ecranul complet pentru smartphone-urile OLED, atingând 828 nits la 100% APL.

DysplayMate este un standard american pentru calibrarea, testarea, evaluarea și compararea tuturor tipurilor de afișaje. Se includ aici monitoare, afișaje mobile, televizoare și toate tehnologiile de afișare. DisplayMate este utilizat de publicații și cei mai importanți producători de telefoane pentru teste și recenzii.

Ca utilizator „normal”, puteți fi deosebit de mulțumit de reproducerea bună a culorilor, luminozitatea ridicată a ecranului (lizibilitate în lumina soarelui, de exemplu) și reflectarea scăzută. În plus, ecranul este, desigur, certificat HDR10+, dar se remarcă și datorită modificărilor mici de culoare în unghiuri de vizualizare diferite.

Natural și Lively sunt modurile de afișare pe S20 Ultra

Ecranul masiv al Galaxy S20 Ultra a atins, de asemenea, cea mai mare luminozitate maximă de 1.342 nits pentru testul mediu scăzut al nivelului de imagine al DisplayMate, ceea ce îl face cu aproximativ 14% mai luminos decât predecesorul său, seria Galaxy S10.

În  setările afișajului puteți alege între două moduri de afișare: Natural și Lively. În ultima poziție, puteți ajusta, de asemenea, o serie de setări pe gustul dvs., cum ar fi balansul de alb. Totuși, modul Natural rămâne  de departe modul preferat pe dispozitive precum Galaxy S10 și Galaxy Note 10. Nu ne așteptăm ca acest lucru să fie diferit în viața de zi cu zi pe Galaxy S20 Ultra.