Dispozitiv de afișare pliabil cu patru laturi de la Samsung

792

Samsung se implică permanent în studiul unor noi factori de formă și soluții care permit crearea unor dispozitive pliabile. Departamentul de cercetare și dezvoltare al gigantului tech efectuează cercetări ample privind noi dispozitive ce pot fi dezvoltate cu un ecran flexibil. De data aceasta, Samsung a depus un brevet de invenție pentru un dispozitiv de afișare dreptunghiular, pe care îl puteți împacheta cu ușurință.

Samsung a avut recent unele probleme privind lansarea pe piață a telefonului pliabil Galaxy Fold. Acesta dispune de un afișaj pliabil nou, produs de Samsung Display. Conform ultimelor informații, problemele sunt rezolvate și zilele următoare se va anunța data comercializării telefonului pliabil. Dar Samsung merge mai departe în dezvoltarea de afișaje.

Un nou brevet Samsung pentru un dispozitiv de afișare pliabil

Noul dispozitiv de afișare patentat de Samsung are un ecran flexibil. Samsung Display are capacitatea să producă display-uri flexibile care se pot îndoi de mai multe ori. Puteți să renunțați la forma paralelilipedică a dispozitivului și să-l extindeți într-un format mai mare gen tabletă. Din ce în ce mai multe aplicații sunt concepute pentru aceste noi tipuri de ecrane.

Samsung Display a solicitat un brevet de design la USPTO (Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA). Brevetul a fost publicat pe 7 mai 2019 în baza de date USPTO și WIPO (Oficiul Mondial al Proprietății Intelectuale). Este un dispozitiv de afișare care constă dintr-un afișaj flexibil.

Când deschideți dispozitivul, aveți la dispoziție un afișaj alungit mare, care este cel puțin de dimensiunea unei tablete medii. Dispozitivul de afișare are trei linii de pliere, astfel încât, odată pliat, aveți o suprafață de ecran pe toate cele patru laturi. Diferite informații pot fi afișate pe fiecare parte. De exemplu, ora și data sunt afișate pe o parte și mesajele primite sunt afișate pe altă latură.

WIPOWorld Intellectual Property Organization este una din cele 17 agenții specializate ale Națiunilor Unite (ONU). A fost creată în 1967 și are are în prezent 191 de state membre. Are sediul la Geneva, Elveția. România este membră a WIPO.

Design compact și o conexiune USB pe dispozitivul Samsung

Datorită designului compact, puteți lua cu ușurință dispozitivul pliabil cu dvs., de exemplu, pentru o întâlnire de afaceri. Pur și simplu plasați dispozitivul lângă dvs. iar dacă doriți să afișați sau să explicați ceva, veți avea un format complet de tabletă în cel mai scurt timp. Un buton pornit/oprit este amplasat pe partea din față. De asemenea, există o conexiune USB pe acest dispozitiv. Deoarece este un brevet de design, descrierea este scurtă și nu apar detalii despre funcționalitățile dispozitivului.

Este un brevet de design total inedit, poate puțin ciudat. Inedit a fost și Galaxy Fold. De multe ori brevetele depuse nu ajung niciodată să vadă lumina zilei, nu știm dacă la fel se va întâmpla cu acesta. Nu este clar încă dacă Samsung are intenția de a produce un astfel de dispozitiv de afișare. Totuși, este posibil ca gigantul tech să ia în considerare acest brevet. Samsung a ales să solicite brevetul atât în ​​țara sa de origine Coreea de Sud, cât și în America dar și în baza de date a WIPO.

SURSĂLetsgoDigital