Dixon Technologies și Samsung acord pentru fabricarea de telefoane

793
Sursa Foto: BCCL

Samsung și-a închis recent ultimele unități de producție de telefoane din China pe fondul intensificării concurenței rivalilor de acolo. Acum Samsung îți extinde producția de telefoane mobile în India. Dixon Technologies și Samsung India Electronics au încheiat un acord pentru fabricarea telefoanelor mobile. Dixon va produce telefoane pentru noua unitate de producție Samsung situată la Noida. Aceste telefoane produse de Dixon Technologies vor avea caracteristici Samsung.

Relația dintre Dixon Technologies și Samsung Electronics nu este nouă. Cele două companii au colaborat în ultimii doi ani în domeniul electrocasnicelor și acum au încheiat un acord de fabricație pentru telefoane mobile. Samsung este una dintre cele mai valoroase mărci de tehnologie din lume și este cel mai important brand de telefonie mobilă din lume.

Dixon Technologies produce și telefoane mobile pentru Xiaomi

Dixon este cea mai mare companie dedicată proiectării și fabricării soluțiilor dezvoltate de acasă. Dixon produce electrocasnice, corpuri de iluminat și telefoane mobile din India. 70% din veniturile Dixon provin din producția de telefoane mobile. Dixon produce și telefoane mobile pentru Xiaomi. Această colaborare pentru telefoane mobile cu Samsung va duce la o creștere a veniturilor nu numai în trimestrul următor, dar și în anul viitor.

Conform The Economic Times, Samsung va lansa noi telefoane în India potrivit directorului general al Dixon Technologies, Atul B Lall. „Există un potențial extraordinar pe piața de telefoane din India. Suntem siguri că această relație va merge mult mai departe„. Între timp, președintele executiv, Sunil Vachani, a promis că toți clienții vor avea „ o experiență excelentă”, datorită „ expertizei în producție a companiei Dixon și soluțiilor inovatoare Samsung”.

The Economic Times este un cotidian indian de limba engleză, cu sediul în Mumbai, India. The Economic Times a fost fondat în 1961. Începând cu 2012, este cel de-al doilea ce mai citit ziar de afaceri în limba engleză din lume, după The Wall Street Journal.

În informația de la The Economic Times nu au fost menționat detalii concrete sau specificații hardware cu privire la viitoarele telefoane Samsung. Nu se cunosc nici caracteristicile acestora dar se pare că vor fi dispozitive din seriile Galaxy A și Galaxy M. Se presupune că vor fi fabricate în noua unitate de producție Dixon, care are o suprafață de 68.275 m².

Samsung este principalul producător de telefoane din India, potrivit unei recente analize de piață. Cota de piață a gigantului high-tech a crescut cu 4% față de acum un an. India are acum 268 de companii producătoare de telefonie mobilă, inclusiv unii dintre cei mai mari jucători, în timp ce în urmă cu cinci ani avea doar două.