Drumul inovației în telefonia mobilă: Samsung Galaxy S

1100

Scopul companiei Samsung este simplu, de a crea inovații semnificative pentru utilizatori. Astfel, Samsung a împins limitele tehnologiei mobile și a stabilit un nou standard pentru smartphone-uri. Prin aducerea unor noi factori de formă și noi soluții creative, seria Galaxy a ajutat milioane de utilizatori să realizeze mai mult în mișcare.

Seria emblematică Galaxy S sărbătorește a 10- a aniversare. În acest articol vrem să vedem de unde a pornit și unde a ajuns în domeniul inovării mobile, seria Galaxy S. Este oportunitatea perfectă de a privi puțin în spate pentru a vedea cum Samsung a încercat mereu să-și depășească limitele.

Samsung nu a fost niciodată o companie care să se teamă de ideile mari, potrivit NewsSamsung. Cu mult înainte de primul smartphone, inginerii companiei au conceput fiecare element al telefonului mobil. Și-au imaginat și au trasat repere pentru a pune în mișcare ideile care au modelat tehnologia mobilă de astăzi.

Experiența utilizatorilor UI a făcut parte încă de la început din viziunea Samsung

Chiar de la început, Samsung a văzut potențialul de a transforma telefonul mobil într-un dispozitiv multifuncțional. Sosirea telefonului SGH-200, în 1999 a adus mai mult divertisment în mâinile noastre. A lansat chiar și un telefon TV pentru a face divertismentul portabil și mai accesibil. La puțin timp după aceea, camera încorporată de 10MP de pe Samsung B600 a adus fotografia de înaltă calitate și telefonul mobil împreună.

În același timp, dorința de a extinde capacitățile mobile a condus la alte soluții creative. Cu ani înainte ca „smartwatch” să devină un termen de uz zilnic, inginerii Samsung au dezvoltat ceasul cu telefon în 1999, pentru a spori productivitatea în deplasare.

Îmbunătățirea experienței utilizatorilor a fost, un aspect central al ADN-ului de inovare Samsung încă din primii ani. În 2002, Samsung a lansat True Color Phone, cu prima matrice LCD activă din lume. Astfel a deschis calea pentru inovațiile tehnologiei mobile de afișare care sunt sinonime cu seria Galaxy.

Lecțiile învățate în primii ani de Samsung au dus compania și industria mobilă în era smartphone. Samsung și-a unit forțele cu Android pentru a împinge frontiera tehnologiei mobile la un nou nivel. O colaborare și o mișcare inteligentă care a dus la nașterea seriei Galaxy S.

Samsung Galaxy S, o serie ce a făcut istorie în telefonia mobilă

În martie 2010, Samsung a lansat primul dispozitiv Galaxy S. Ambalat cu cea mai bună tehnologie din clasă – inclusiv un GPU puternic, un display Super AMOLED de 4 inch și o cameră de 5 MP, Galaxy S a deschis ușile pentru o experiență mobilă care îmbogățește și simplifică viața de zi cu zi. Următoarele realizări, Galaxy SII și Galaxy SIII, au oferit utilizatorilor beneficii și mai relevante. Acest lucru a făcut ca Samsung să devină un pionier în industria smartphone-urilor.

De-a lungul anilor, seria Galaxy S a continuat trendul ascendent, îmbunătățind și lărgind experiența smartphone-urilor cu fiecare dispozitiv nou. Afișajul Edge a curbat ecranul smartphone-ului pentru prima dată, creând un ecran extraordinar, revoluționar și imersiv. Apoi Infinity Display a împins marginile ecranului la maximum. Extinderea dimensiunii ecranului fără a avea nevoie de un cadru mai mare a dus la o experiență vizuală de neimaginat.

În 2011, Galaxy Note a deschis o nouă categorie în telefonia mobilă. Smartphone-ul cu ecran mare dotat cu un S Pen. Cu ajutorul acestei serii utilizatorii putea vedea mai mult pe ecran, efectua mai multe sarcini și crea mai mult. Seria Galaxy Note a debutat stiloul S Pen, oferind noi modalități de a interacționa cu smartphone-ul.

Un adevărat ecosistem dezvoltat de Samsung cu seria Galaxy

Alături de dezvoltarea hardware-ului, ecosistemul Galaxy a crescut etapă de etapă pentru a face ca viața conectată să devină realitate. O suită de funcționalități au apărut pentru a defini seria Galaxy. Au apărut  caracteristicile emblematice în fiecare dispozitiv, Samsung Knox, Samsung Pay și alte servicii și capabilități. Gigantul sud-coreean a inovat și a modelat smartphone-urilor pentru sute de milioane de consumatori din întreaga lume.

La Samsung Developers Conference Samsung 2018, compania a prezentat Infinity Flex Display, marcând începutul erei smartphone-urilor pliabile. De asemenea, a introdus noua interfață One UI care simplifică experiența utilizatorului și oferă un mod mai natural de a utiliza telefoanele.

Samsung nu doar schimbă modul în care vor arăta smartphone-urile. Schimbă și modul în care se vor conecta.Compania tech este foarte aproape a lansa următoarea generație de conectivitate 5G. Samsung are mai multe brevete de 5G decât orice altă companie și a fost prima companie care a primit aprobarea FCC pentru echipamentul său de rețea 5G. Gigantul tech a implementat 5G în Coreea de Sud. De asemenea, în parteneriat cu operatorii americani, a instalat rețele de 5G în Statele Unite. Gigantul tech va lansa un smartphone, Galaxy S10 cu 5G în prima jumătate a anului 2019.

Samsung a dus seria Galaxy în întreaga lume, în același timp, a dus lumea într-o nouă galaxie a telefoniei mobile. Acest lucru a deschis o lume a posibilităților pentru consumatorii de pretutindeni și a fost începutul apariției unor tehnologii extraordinare care permit utilizatorilor să facă ceea ce credeau că nu pot face.

Următorul capitol din povestea smartphone-ului va începe în curând și un lucru se poate spune cu siguranță: Samsung va continua să dezvolte tehnologii semnificative menite să vă ajute să faceți mai mult din ceea ce vă place.