Testul DxOMark pentru camerele foto pe Galaxy S10 5G, sunt cele mai bune

1720

DxOMark a publicat revizuirea detaliată a camerelor aflate pe Galaxy S10 5G. Camerele foto au obținut un scor global de 112 de puncte pentru camerele din spate și 97 de puncte pentru camerele din față. Acest scor bate rezultatele obținute de Huawei P30 Pro ce a obținut 112 respectiv 89 de puncte la camerele foto. În acest fel Samsung Galaxy S10 5G este pe primul loc în clasamentul realizat de site-ul francez DxOMark, conform SamMobile.

Atunci când sunt împărțite în scoruri foto și video pentru camerele din spate, S10 5G a înregistrat 117 și respectiv 100 de puncte, ușor mai mari decât cele de la Galaxy S10+. Dar, după cum indică DxOMark scorurile s-au îmbunătățit nu datorită îmbunătățirilor calitative ale imaginii, ci datorită unor setări ale camerei ușor diferite.

De exemplu, modelul Galaxy S10 5G vă oferă opțiunea de a utiliza fie obiectivul teleobiectiv sau obiectivul ultra-lat pentru fotografiile portret Live Focus. Sistemele obișnuite la Galaxy S10 utilizează camera ultra-lată pentru fotografiile bokeh. Acest lucru permite mai multă libertate pentru a încadra subiecte mai mari și îi permite Galaxy S10e să facă fotografii cu Live Focus. Numai că utilizarea Live Focus poate provoca o „distorsionare a perspectivei la modul portret” cu Galaxy S10e, potrivit DxOMark.

Înregistrarea video 4K este activată din cutie la Galaxy S10 5G

Opțiunea de a selecta obiectivul teleobiectiv sau ultra-larg pentru fotografii portret ar putea ajunge pe Galaxy S10 și S10+, probabil mai târziu în această lună printr-o actualizare de software. După cum spune DxOMark firmware-ul Galaxy S10 5G nu este încă disponibil pentru consumatori. Este posibil ca această actualizare să nu includă și un mod de noapte dedicat.

DxOMark este un site web cu sediul în Boulogne-Billancourt, Franța. Acesta oferă evaluări ale calității imaginilor luate de dispozitive mobile care includ camere de luat vederi. Este deținută de DxOMark Image Labs. Evaluările DxOMark sunt folosite de presa din domeniu pentru a descrie caracteristicile de calitate a imaginilor camerelor și dispozitivelor mobile.

O altă schimbare importanta a modelului Galaxy S10 5G este că înregistrează video 4K direct din cutie. Alte smartphone-uri Samsung care pot înregistra video 4K vin setate cu rezoluție Full HD standard. Acest lucru și capacitatea camerei de filmat din față, contribuie la scorul video de 100 de puncte. Ceea ce nu contribuie la acest scor este capacitatea video Live Focus pe care o permite ToF, deoarece DxOMark nu testează în prezent videoclipurile bokeh.

DxOMark susține că Galaxy S10+ este un telefon uimitor pentru fotografie, în ciuda îmbunătățirilor notabile ale lui Galaxy S10 5G. Va fi interesant să vedem dacă schimbările de software văzute pe camera foto a modelului 5G vor ajunge pe aparatele Galaxy S10 fără 5G. Probabil că vor ajunge, deoarece Samsung nu pierde nimic prin aducerea acestor îmbunătățiri de la Galaxy S10 5G.

Samsung Galaxy S10 5G un smartphone extrem de dotat

Galaxy S10 5G este noua versiune ultra-premium a seriei Galaxy S10. Are 8 GB de memorie RAM, un display AMOLED de 6,7 inch de 3040 × 1440 pixeli și este certificat HDR10+. Are o capacitate de stocare de 256 GB sau 512 GB, care este utilă, deoarece nu are un slot microSD. Departamentul foto spate are o cameră principală de 12 MP și una cu deschidere variabilă, o cameră cu unghi larg și una telefoto. Comparativ cu modelul standard S10, modelul 5G are și un senzor Time of Flight (TOF) pentru bokeh, util atunci când înregistrați video și pentru aplicații de realitate augmentată.