5 motive pentru care Galaxy S10e este mai bun ca iPhone XR

1304
Galaxy S10e si Tab Active 3

Confruntate cu creșterea prețurilor la smartphone-uri, Samsung și Apple în 2019 oferă două modele high-end mai accesibile. Galaxy S10e și iPhone XR nu depășesc pragul simbolic de 1.000 de euro, costă aproximativ 760 respectiv 855 de euro. Fără discuție ambele sunt smartphone-uri excelente dar, Galaxy S10e este mai bun rivalul său. Și asta, din cinci motive.

Compania americană Apple a lansat în septembrie anul trecut, iPhone XR. Acest model mai accesibil este destinat unei audiențe mai largi, care dispune de buget mai mare pentru smartphone-uri. La aproximativ 855 de euro, iPhone XR nu concurează cu producătorii chinezi, dar rămâne cel mai ieftin iPhone de pe piață. Mai presus de toate, Apple nu a prea sacrificat din specificații cu acest smartphone, conform PhonAndroid.

Câteva luni mai târziu, Samsung a prezentat un excelent model premium și mai accesibil. Galaxy S10e, comercializat la aproximativ 760 de euro, moștenește specificațiile fraților săi mari, cu un compromis foarte mic. În această bătălie contra iPhone XR, Galaxy S10e este în opinia noastră un smartphone mai bun și mai interesant. Iată cinci motive pentru a alege Galaxy S10e în loc de iPhone XR.

Un exclent ecran OLED plat de 5,8 inch

Cu Galaxy S10e, un model high-end accesibil, Samsung s-a întrecut pe sine. În primul rând trebuie să scoatem în evidență ecranul OLED. Că Samsung este imbatabil în domeniul ecranelor OLED nu mai este un secret iar cu ecranul lui S10e a realizat o adevărată capodoperă: Excelența dusă la maximum. Galaxy S10e încorporează un panou plat de 5,8 inch Infinity-O. La fel ca la frații săi mai mari ecranul are un orificiu pentru camera foto frontală. Această tehnologie promovează în același timp o suprafață mai mare de afișare. Pentru problemele legate de costuri, S10e are un ecran Full HD, pe când frații săi mai mari au QHD.

IPhone fost anunțat de către Steve Jobs, fost CEO al companiei americane Apple, la 9 ianuarie 2007. Potrivit lui Steve Jobs, cuvântul „i” din „iPhone” și bineînțeles din „iPod”, „iMac” și „iPad” înseamnă internet, individ, instrui, informație și inspirație.

De partea cealaltă, Apple iPhone XR nu se apropie nici pe departe de acest ecran. iPhone XR încorporează cel mai bun ecran LCD de pe piață. Dar calitatea acestuia nu se poate compara cu un panou OLED. Apple a lăudat ecranele sale Retina, dar ecranul aflat pe iPhone RX nu este la nivelul lui Galaxy S10e. Imensa crestătură dedicata ID-ului pentru față, cu siguranță folositoare, nu se poate compara cu micul orificiu pentru cameră aflat pe Galaxy S10e. În cele din urmă, contururile groase ale ecranului iPhone RX nu reflectă know-how-ul Apple.

Galaxy S10e are camere mult mai bune

Cu un departament foto ce are cameră cu diafragmă variabilă, Galaxy S10e surclasează iPhone-ul XR. Galaxy S10e are la spate o cameră de 12 MP, f/1,5 – 2,4 și una de 16 MP, f/2,2, Ultra-wide. Frontal are una de 10 MP, f/1,9. Deși are camere foto fiabile, smartphone-ul Apple nu atinge nivelul de excelență al concurentului său. Avem pe iPhone RX la spate o cameră de 12 MP cu diafragma f/1,8 și tot una frontal de 7 MP, f/2,2. Claritatea, contrastul și culorile nu se pot compara la acest capitol.

Eforturile software ale companiei Apple pentru a optimiza senzorul unic al telefonului iPhone XR nu schimbă nimic. În condiții bune de lumină, el face fotografii foarte realiste. Calitatea portretelor, de asemenea, surprinde prin precizia lor. Pentru toate celelalte și restul lumii (lumină slabă, selfies, zoom), Galaxy S10e se remarcă cu cea mai bună cameră din clasa sa.

Reîncărcare inversă PoewerShare, fără fir

Apple iPhone XR la fel ca Samsung Galaxy S10e au încărcare de ultima oră disponibilă. Rețineți, totuși, că Apple nu oferă pentru iPhone RX un încărcător rapid în cutie. Acest lucru obligă utilizatorii să cumpere unul, generând astfel costuri suplimentare, pentru a profita la maximum de capabilitățile smartphone-ului. În timp ce ambele modele sunt compatibile cu încărcarea fără fir, numai modelul Galaxy S10e încorporează încărcarea inversă. Poate încărca, de exemplu setul wireless Samsung Galaxy Buds. Această tehnologie fără fir, face totuși parte din dinamica „all-wireless” inițiată de Apple. Integrarea încărcării inverse pe Apple iPhone XR ar putea facilita reîncărcarea Airpod-urilor prin simpla punere a acestora pe telefonul smartphone. Dar…

Galaxy S10e are un preț mai mic și mai mult spațiu de stocare

Deși ambele smartphone-uri sunt prezentate ca cele mai accesibile versiuni ale gamei lor, Galaxy S10e are un preț mai mic. La aproximativ 760 de euro, costă cu 100 de euro mai puțin decât iPhone XR (855 euro). Chiar și la acest preț, Galaxy S10e vine cu un bonus foarte important: Stocare mult mai mare. Cel mai accesibil model din seria Samsung Galaxy S10 vine cu memorie internă de 128 GB, extensibilă cu o cartelă microSD. Apple iPhone XR, în versiunea sa standard, include 64 GB de stocare. Trebuie să mai plătiți 60 de euro în plus (total 915 euro) pentru a vă bucura de versiunea de 128 GB. Diferența de preț devine mult mai mare. În acest fel Apple iPhone XR se vinde la prețul unui Galaxy S10, un smartphone mult mai complet.

Apple iPhone XR este mai bun decât Galaxy S10e în unele puncte

Fără probleme Samsung Galaxy S10e surclasează Apple iPhone XR. Cu toate acestea, acesta din urmă este mai bun decât rivalul său în anumite puncte. Procesorul A12 Bionic oferă performanțe de vârf și promite o viață lungă a bateriei pentru smartphone-ul Apple. Cu procesorul Exynos 9820, Galaxy S10e nu este la același nivel.

IPhone XR strălucește și prin autonomia sa excelentă. După ani de probleme și multe dificultăți, Apple reușește în cele din urmă să se redreseze pe acest teren. În cele din urmă, ID-ul de identificare, foarte sigur, rămâne o tehnologie inovatoare, transformând utilizarea unui smartphone. Cititorul de amprentă aflat pe Galaxy S10e, amplasat sub butonul pornit / oprit, este puțin mai dificil de manevrat zilnic și nu este intuitiv.

Din punct de vedere tehnic, Galaxy S10e depăsește iPhone XR în cele mai importante criterii. Cu toate acestea, experiența zilnică se bazează în mare măsură pe calitatea software-ului. Dacă One UI se evidențiază ca cea mai bună versiune de Android, trebuie să remarcăm că iOS rămâne un sistem de operare bine gândit. Samsung Galaxy S10e este, după părerea noastră, o alegere mult mai rezonabilă față de iPhone XR.