Funcția ECG pe Galaxy Watch Active 2 disponibilă în Coreea de Sud

819
Sursa Foto: SamMobile.com

Măsurarea electrocardiogramei (ECG) a fost una dintre cele mai așteptate caracteristici la Galaxy Watch Active 2. ECG nu a putut fi folosi până în prezent, deoarece nu a obținut aprobărilor necesare de la autoritățile guvernamentale. În plus, deși se preconiza că funcționalitatea ECG va fi activă în primul trimestru al anului 2020, Samsung a confirmat că mai are nevoie de timp pentru a se asigura că funcția măsoare bine ECG-ul.

Se pare că Samsung a reușit să treacă ambele obstacole. Gigantul tech a anunțat că Ministerul Securității Alimentelor și Medicamentelor din Coreea de Sud a aprobat funcționalitatea ECG la Galaxy Watch Active 2. Acest lucru înseamnă că utilizatorii din Coreea de Sud pot profita în sfârșit de senzorul ECG pentru „a-și măsura și analiza ritmul cardiac” și, de asemenea, pentru a-și monitoriza tensiunea arterială. Monitorizarea electrocardiogramei și măsurării tensiunii arteriale face ca Galaxy Watch Active 2 să fie cel convenabil tracker de sănătate Samsung.

Urmărirea electrocardiogramei (ECG) va fi parte din Samsung Health

Samsung va oferi o versiune actualizată a aplicației Samsung Health care permite monitorizarea ECG și a tensiunii arteriale. Aceste funcții vor fi disponibile din al treilea trimestru al anului. Cel puțim momentan nu este clar dacă acest interval de timp este pentru toate piețele sau dacă utilizatorii din Coreea de Sud vor primi funcția ECG imediat.

Funcția ECG utilizează senzori avansați pe Galaxy Watch Active 2 și va permite utilizatorilor să își măsoare și să analizeze ritmul cardiac pentru neregulile care indică Fibrilația Atrială (AFib). AFib este cel mai frecvent ritm cardiac anormal, afectând aproximativ 33,5 milioane de oameni în întreaga lume, cu 5 milioane de noi pacienți diagnosticați anual. Poate crește semnificativ riscul de complicații, inclusiv cheaguri de sânge, insuficiență cardiacă și accident vascular cerebral. În fiecare an, peste 16 milioane de oameni vor dezvolta un accident vascular cerebral. AFib și hipertensiunea arterială, sunt cunoscute a fi cauzele principale pentru accidentul vascular cerebral.

ECG sau EKG – Electrocardiograma, este o înregistrare a activității electrice a inimii. Semnalul electric detectat este de ordinul unui milivolt. EKG este o reprezentare grafică a activității electrice a inimii înregistrată de electrozi de suprafață. A fost descoperită în 1843 de italianul Carlo Matteucci.

Funcția ECG funcționează prin analizarea activității electrice a inimii printr-un senzor ECG de pe Galaxy Watch Active 2. Deschideți aplicația Samsung Health Monitor când sunteți așezat confortabil și asigurați-vă că ceasul este fixat la încheietura mâinii. Apoi, așezați-vă antebrațul pe o suprafață plană și așezați ușor vârful degetului de la mâna opusă pe butonul de sus al Galaxy Watch Active 2 timp de 30 de secunde. Aplicația vă va măsura ritmul cardiac care va fi clasificat fie în ritmul sinusal, fie în AFib.

ECG va ajunge pe toate smartwatch-urile Galaxy Watch viitoare

Această înregistrare va oferi o perspectivă asupra stării de sănătate a utilizatorului. În același timp utilizatorul poate partaja rezultatele cu medicul personal pentru a ajuta la luarea celor mai bune decizii. Este demn de remarcat faptul că disponibilitatea ECG și a monitorizării tensiunii arteriale în alte țări va depinde de cât de rapid Samsung poate obține aprobarea necesară din partea autorităților locale. Pandemia COVID-19 ar putea duce la unele întârzieri în implementarea acestei funcții.

Samsung a specificat că măsurarea electrocardiogramei încadrată în Samsung Health va ajunge și pe viitoarele smartwatch-uri Galaxy Watch.