Samsung a activat funcția ECG pe Galaxy Watch Active 2 în Coreea

1691
Sursa Foto: via tizenhelp.com

Samsung a activat în cele din urmă funcția ECG sau măsurarea electrocardiogramei pe Galaxy Watch Active 2. Deocamdată, Coreea de Sud este singura țară în care utilizatorii o pot utiliza, deoarece compania a primit avizul din partea instituțiilor de sănătate. Poate fi și o strategie de marketing a companiei Samsung această activare a funcției ECG imediat după lansarea Galaxy Watch 3.

Samsung a fost promis anterior să lanseze funcția ECG în primul trimestru din acest an, dar lansarea a fost amânată. A fost din cauza lipsei autorizației din partea autorităților din domeniu. Dar în luna mai Samsung a primit certificatul necesar de la MFDS, astfel încât în ​​final această funcție este disponibilă pentru utilizatorii de Galaxy Watch Active 2, cel puțin în Coreea de Sud. Utilizatorii de acolo trebuie să descarce și să instaleze aplicația Samsung Health Monitor pe ceas și pe smartphone-ul asociat pentru a o utiliza.

Pentru Statele Unite funcția trebue certificată de FDA

Cu aceleași amânări în privința funcție ECG se va confrunta Galaxy Watch Active 2 și pe alte piețe. De exemplu pentru Statele Unite, Samsung trebuie să obțină aprobarea FDA – Food and Drug Administration. Organismul similar din România se numește Agenția Naționala a Medicamentelor și a Dispozitivelor Medicale. Pentru utilizatorii de Watch Active 2 din România este necesar acest aviz. Aflați mai multe despre Galaxy Watch Active 2 active pe pagina nostră din iLoveSamsung.

Pe Galaxy Watch Active 2, funcția ECG vă va spune cum stați cu Fibrilația Atrială sau ritmul AFib și ritmul Sinus. Fibrilația atrială este o tulburare de ritm cardiac (aritmie) care face ca inima să bată neregulat. Ritmul sinusal (sinus) arata faptul că activitatea electrica a inimii urmează cursul normal. Valoarea acestuia este de 60-80 pe minut, corespunde contracțiilor miocardului și are ca expresie semiologica pulsul.

Utilizarea ECG este foarte simplă. Purtați Galaxy Watch Active 2 pe încheietura mâinii, deschideți aplicația Samsung Health Monitor, atingeți fila ECG și apăsați Măsurare. Durata de înregistrare va fi 30 de secunde. După aceea, puteți verifica rezultatele pe ceas sau pe smartphone, conform TizenHelp.

ECG sau EKG – electrocardiograma, este o înregistrare a activității electrice a fibrelor musculare ale inimii. Cuvântul este derivat din grecescul electro, adică legat de activitatea electrică, kardia, însemnând inimă. Primele astfel de experimente au fost făcute Carlo Matteucci în 1842.

ECG pe smartwartch-ul Galaxy Watch Active 2

Samsung a spus deja acest lucru, nu primiți niciun tratament pe baza rezultatelor acestei funcții pe Galaxy Watch 2. Dar, este primul semnal de alarmă atunci când valorile nu sunt în limitele normale. În acest caz trebuie să vizitați neapărat un medic specialist. Samsung a avertizat că ar putea fi periculos să luați medicamente doar văzând rezultatele ECG pe ceas.

Utilizatorii din SUA ar putea primi și ei funcția în curând, deoarece Samsung a primit certificarea de la FDA pentru a activa funcția ECG pe Galaxy Watch 3 și Galaxy Watch Active 2. Nu este nevoie de o actualizare software, utilizatorii din SUA și Coreea de Sud pot merge pur și simplu la aplicația Samsung Health Monitor și vor vedea că fila ECG este activată pentru utilizare.