Ecrane produse de Samsung Display pe Google Pixel 7 Pro

319
Ecrane produse de Samsung Display pe Google Pixel 7 Pro
Sursa foto: sammobile.com

La evenimentul Google I/O 2022 recent încheiat, Google a vorbit și despre seria Pixel 7, mult mai devreme decât se aștepta. Deși specificațiile dispozitivului nu sunt momentan cunoscute, unele informații despre afișaj erau deja disponibile. Știam că Google Pixel 7 Pro va veni cu ecranul OLED Samsung S6E3HC3, folosit de Google pe Pixel 6 Pro.

Apoi a venit informația că nu display-ul Samsung S6E3HC3, ci Samsung S6E3HC4 va fi folosit în Pixel 7 Pro. În timp ce noul display Samsung S6E3HC4 va păstra aceeași rezoluție de 3.120 x 1.440 ca și Pixel 6 Pro de anul trecut, există, totuși, câteva modificări.

Samsung furnizează ecranul pentru Google Pixel 7 Pro

Conform paginii Google Source, citată de SamMobile, ecranul Samsung S6E3HC4 va permite lui Google Pixel 7 Pro să atingă o luminozitate maximă de 600 niți cu modul manual de luminozitate activat. Este cu 100 de niți mai mult decât ar putea realiza Pixel 6 Pro în aceeași condiții. Ecranul Samsung S6E3HC4 ar putea suporta și funcții precum HDR10 și imagini HLG (Hibrid Log Gamma).

Mai mult, afișajul Samsung S6E3HC4 va crește luminozitatea maximă a modului de luminozitate ridicată la 1.000 de niți, de la 800 de niți. Deoarece această valoare HBM (high brightness mode – modul de luminozitate ridicată) reprezintă 100% APL (Average picture level – nivelul mediu al imaginii), acest lucru ar putea permite lui Google Pixel 7 Pro să atingă peste 1.200 de niți la o valoare APL mai mică.

Google Pixel este un brand de dispozitive electronice dezvoltat de Google cu sistemul de operare Chrome sau Android. Brandul Pixel a fost introdus în februarie 2013 și include laptopuri, tablete, smartphone-uri și mai multe accesorii.

În general, Pixel 7 Pro, dacă vine cu ecranul Samsung S6E3HC4, va aduce îmbunătățiri decente față de Pixel 6 Pro. În ceea ce privește rata de reîmprospătare, aceasta va rămâne aceeași ca anul trecut la 10Hz – 120Hz. Deci nici Google Pixel 7 Pro nu va putea limita afișajul la o rată de reîmprospătare de 1Hz. Mai multe detalii despre dispozitiv vor fi dezvăluite în curând, deoarece Google a anunțat o dată de lansare din toamnă pentru dispozitiv.

Nu este surprinzător faptul că Google se aprovizionează panouri OLED pentru următorul său dispozitiv emblematic de la Samsung. Gigantul coreean este cel mai mare furnizor din lume de panouri OLED mobile, până la urmă și sunt cele mai bune de pe piață. Chiar și Apple apelează la rivalul său pentru ecranele seriei iPhone 14.