Ecran Samsung PIFF pentru noile modele de smartphone Galaxy

687
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung fabrică afișaje pentru smartphone-uri de zeci de ani. Anul 2008 a fost unul de referință, când faimosul ecran AMOLED a fost introdus de Samsung. Primul telefon care a folosit acest ecran OLED superior nu a fost un model Samsung, ci Nokia N85. Câteva luni mai târziu, Samsung a lansat și propriul telefon cu un ecran AMOLED, Samsung i7110. Acum un ecran Samsung PIFF este la orizont.

De atunci, tehnologia companiei s-a perfecționat permanent, ceea ce a dus, printre altele, la afișajul Super AMOLED și la afișajul Dynamic AMOLED. Și Samsung nu se oprește aici, un nou tip de ecran de smartphone este în curs de dezvoltare. Gigantul high-tech sud-coreean a solicitat la USPTO marca „Samsung PIFF”.

Samsung PIFF: „Display pentru smartphone-uri”

Ecranul Dynamic AMOLED a fost folosit de Samsung la seria Galaxy S20 și inițial la seria Galaxy S10. De asemenea și smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Z Flip folosește același tip de ecran. Ca o scurtă explicație, un ecran Dynamic AMOLED poate fi considerat un ecran Super AMOLED cu suport HDR10+. Cu toate acestea, se pare că în viitor vor fi utilizate noi tipuri de ecrane pe telefoanele mobile Samsung, conform unei recente cereri de marcă de la Samsung.

La 6 martie 2020, Samsung Electronics a depus o marcă comercială pentru numele „Samsung PIFF”. Cererea a fost depusă în SUA la USPTO, după care marca a fost inclusă și în baza de date Global Brand a OMPI (WIPO). Aplicația este clasificată în clasa 9, cu o descriere scurtă, dar clară: „afișaje pentru smartphone-uri”.

OMPI – Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle sau WIPO – World Intellectual Property Organization. Este este una și aceeși organizație, diferă doar denumirea, în franceză sau engleză. Este o agenție a Națiunilor Unite cu sediul în Elveția. OMPI are 191 de state membre, inclusiv România.

Deocamdată nu este foarte clar la ce tip de afișaj se referă Samsung PIFF. Din ce vedeam cuvântul „OLED” nu apare, ceea ce poate însemna că este o tehnologie de afișare complet nouă. De asemenea, este izbitor faptul că acest cuvânt sau acronim, „PIFF” este înregistrat doar în combinație cu „Samsung”. În plus, cererea a fost depusă de Samsung Electronics, și nu de Samsung Display, ceea ce poate presupune că acest ecran a fost dezvoltat pentru a fi utilizat într-un smartphone.

Posibil ca seria Galaxy Note 20 să vină cu ecran Samsung PIFF

Este posibil că acest nou tip de ecran este aplicat pentru prima dată în noul flagship, Samsung Galaxy Note 20. Acesta este așteptat în timpul lunii august și până atunci credem că ecranul poate fi gata. Desigur, este posibil ca acesta să fie tip nou de ecran, care nu este utilizat pentru afișajele plate, ci de exemplu pentru un smartphone extensibil. Samsung a arătat deja un prototip al unui astfel de model de smartphone în timpul CES 2020, deși vizualizarea acestuia a fost limitată unui mic grup de persoane.

Din păcate, indicațiile despre acest Samsung PIFF, nu prea sunt disponibile. Dar faptul că acest ecran a fost brevetat de Samsung la USPTO, cu siguranță nu este de neconceput să primim un nou tip de ecran de smartphone de la Samsung în 2020.

SURSĂLetsgoDigital