Ecran Samsung RGB OLEDoS posibil în căștile Apple Vision Pro 2

190
Samsung OLEDoS
Sursă foto: WinFuture

Despre căștile Vision XR ale companiei Apple știm că vor fi lansate în prima parte a anului 2024. Dar, potrivit mai multor informații, acestea vor avea o continuare cu modelul Apple Vision XR Pro 2. Acest din urmă model va veni cu un ecran Samsung RGB OLEDos mai sofisticat produs de Samsung Display.

Zvonurile despre viitoarea versiune a căștilor Apple Vision Pro circulă deja, chiar înainte de sosirea acesteia pe rafturile magazinelor. Potrivit site-ului german WinFuture, gigantul american Apple intenționează să lanseze modelul Vision Pro 2 până în 2027, având un afișaj RGB OLEDoS de ultimă generație, produs de Samsung.

Potrivit MacRumors, tehnologia RGB OLEDoS elimină necesitatea unui filtru de culoare prin generarea de lumină și culoare direct de la sub-pixelii RGB adiacenți pe un singur strat. Este o îmbunătățire semnificativă față de WOLED cu un filtru de culoare, găsit în modelul de prima generație. Acest lucru are ca rezultat o luminozitate semnificativ mai mare în comparație cu ecranele WOLED și OLEDoS cu filtru de culoare, care depind de filtrarea luminii albe printr-un strat de culoare RGB. Eficiența sa o depășește și pe cea a filtrelor de culoare și a tehnologiei WOLED.

eMagin este o companie din SUA fondată în anul 2000. Ecranele eMagin sunt proiectarte și produse în Hudson Valley, New York. Aceste ecrane OLED sunt destinate piețelor militare, medicale, industriale și de consum, inclusiv AR/VR.

După achiziționarea companiei eMagin în anul trecut, Samsung este acum singura firmă capabilă să producă ecrane RGB OLEDoS, potrivit Omdia. Potrivit companiei de cercetare de piață Omdia, dacă Apple continuă cu actualizarea Vision Pro, Samsung este de așteptat să înlocuiască Sony în lanțul de aprovizionare Apple. Doar câteva companii produc acum panouri MicroOLED cu filtre de culoare, dar capacitatea lor este mică.

În mod remarcabil, afișajele Samsung RGB OLEDoS nu necesită un filtru de culoare, deoarece folosesc OLED roșu, verde și albastru. Ecranele RGB OLEDoS au o filtrare a culorilor mai mică decât ecranele WOLED și OLEDoS cu filtru de culoare. Cu noul ecran, setul Vision Pro poate funcționa cu încărcare până la două ore. Astfel durata de viață a bateriei pentru Apple Vision Pro 2 poate fi îmbunătățită de câștigurile de eficiență energetică a noului tip de ecran.