Samsung Display a cumpărat eMagin care dezvoltă micro-ecrane AR/VR

163
Samsung Display a cumparat eMagin care dezvolta ecrane AR VR
Sursa foto: via displaydaily.com

Samsung Display a anunțat că a cumpărat eMagin, un dezvoltator american al tehnologiei de micro-display OLED cu matrice activă. Tranzacția, care implică achiziția tuturor acțiunilor eMagin în circulație la 2,08 USD per acțiune în numerar, este evaluată la aproximativ 218 milioane USD. Suma de achiziție este cu 10% mai mare decât prețul acțiunilor companiei din 16 mai 2023.

Despre această achiziție au fost mai multe informații în ultimul timp. Samsung Display a fost foarte interesat de această preluare a companiei americane, deoarece tehnologia eMagin poate fi utilizată în dispozitivele AR (Realitate Augmentată) și VR (Realitate Virtuală). Potrivit comunicatului eMagin, achiziția va fi finalizată în partea a doua din acest an.

eMagin, cu sediul în Hopewell Junction, NY, este cunoscut pentru microdisplay-urile de înaltă rezoluție utilizate în realitate augmentată (AR), realitate virtuală (VR) și alte produse de imagistică folosite aproape de ochi. Tehnologia proprietății de modelare directă (Direct Patterning – dPd) a companiei este foarte apreciată în industria AR/VR.

Compania eMagin cumpărată de Samsung Display

Microdisplay-urile OLED sunt afișaje extrem de mici (în jur de 1,5×2,5 cm) cu rezoluție extrem de ridicată. În timp ce ecranele OLED de telefoane și ceasuri inteligente au densități de pixeli între 300-500ppi, microdisplay-urile OLED au o densitate de pixeli de peste 2.600 ppi. Microdisplay-ul OLED al eMagin este și foarte luminos ajungând la un maxim de 15.000 niți. Compania americană intenționează să aducă microdisplay-uri OLED color cu o luminozitate de peste 28.000 niți mai târziu în acest an.

Sunt informații că eMagin a lucrat cu diferite companii interesate de spațiul AR/VR, inclusiv Apple, Facebook, Samsung și Valve. Deși principalul interes de afaceri al companiei americane era în sectorul apărării, rămâne de văzut cum afectează această achiziție angajamentele companiei cu US Army. Spațiul AR/VR pentru consumatori pare a fi mult mai valoros pentru compania americană.

US Army este denumirea oficială a forțelor armate terestre ale SUA. Dacă US Army ar fi un oraș, ar fi al 10-lea ca mărime din SUA. Armata deține atâta teren încât dacă ar fi un stat, ar fi mai mare decât Hawaii și Massachusetts la un loc.

Potrivit Displaydaily, Samsung Display consideră această achiziție ca fiind vitală din punct de vedere strategic. Președintele și Chief Executive Officer, Joo Sun Choi, a evidențiat potențialul de creștere al dispozitivelor XR (Extended Reality) și rolul pe care tehnologia eMagin îl va juca în întărirea prezenței Samsung în acest domeniu. După achiziție, eMagin își va continua operațiunile din locația sa actuală din New York.

Resursele și expertiza Samsung Display vor fi esențiale în extinderea tehnologiei de microdisplay de ultimă generație. Afacerea nu este doar un câștig pentru acționarii companiei, ci și pentru clienții noștrii. Aceștia se pot aștepta la îmbunătățiri ale randamentului producției, eficienței și controlului calității.” A spus Andrew G. Sculley, directorul executiv al companiei americane.