Samsung va furniza ecrane OLED Mico Lens pentru seria iPhone 16

212
Samsung va furniza ecrane OLED Mico Lens pentru seria iPhone 16
Sursa foto: nextpit.com

Cele două modelele Apple iPhone 14 Pro sunt considerate a avea cele mai strălucitoare afișaje OLED de pe un smartphone. Acest lucru depășește ecranul lui Samsung Galaxy S23 Ultra, modelul iPhone 14 Pro Max având luminozitate mai mare. Acum sunt informații că Apple plănuiește să lanseze anul viitor un iPhone 16 cu un afișaj și mai luminos prin aplicarea tehnologiei MLA sau matrice cu mico lentile. Aceste ecrane OLED Mico Lens vor fi fabricate de Samsung Display.

MLA sau Micro Lens Array este un tip de tehnologie de afișare care inserează lentile microscopice între sticlă și panourile OLED. Printre beneficiile sale se numără un ecran semnificativ mai luminos, deoarece reduce luminanța prinsă între sticlă și panou, oferind o proiecție mai eficientă. În același timp, acest lucru ajută și la reducerea consumului de energie. Ulterior, duce la un lucru foarte important pentru utilizatori, extinderea duratei de viață a bateriei.

Ecrane OLED Mico Lens pentru seria iPhone 16

Spre deosebire de televizoare și monitoare care abia încep să prezinte panouri de afișare echipate cu MLA, tehnologia este rar întâlnită pe dispozitivele mobile. Samsung a început să încorporeze acest lucru cu Galaxy S22 Ultra, dar nu a luat amploare pe deplin cu modelele mai recente. Ne gândim aici în primul rând la Samsung Galaxy S23 Ultra, posibil din cauza costului mai mare. Nu știm dacă acest tip de ecran va ajunge pe Galaxy S24 Ultra. Ce știm în acest moment, este că S24 Ultra va avea un ecran cu luminozitatea de peste 2.500 niți.

Apple, se pare că ia în considerare adoptarea matricei cu micro lentile în viitoarea serie iPhone 16. Seria iPhone 15, care va fi lansată în scurt timp, nu va avea ecrane OLED Micro Lens. Potrivit The Elec, citată de Nexpit, atât Samsung, cât și LG își propun să livreze ecrane OLED Micro Lens companiei Apple.

Nexpit este o revistă tech fondată în 2009 și are sediul în Berlin, Germania. Este o echipă internațională de jurnaliști online pasionați de noile tehnologii. Site-ul publică știri, recenzii și comparații axate în principal pe smartphone-uri.

Cu toate acestea, decizia ar putea depinde în continuare de eficiența de fabricație și calitatea acestui tip de ecran. Cu toate acestea, dacă tehnologia OLED Micro Lens s-ar concretiza, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max vor fi probabil primele echipate cu aceste ecrane.

Sursă foto: Nextpit

Pe lângă afișajele mai luminoase iPhone 16 Pro și 16 Pro Max vor avea o diagonală mai mare. Se spune că iPhone 16 Pro mai mic va avea un ecran de 6,3 inch (16 cm). Modelul iPhone 16 Pro Max, mai premium, un ecran de 6,9 ​​inch (17,53 cm). În ciuda schimbării, Apple ar putea păstra dimensiunile de gabarit la cele două iPhone-uri.

Noul tip de ecran OLED va ridica și prețul viitoarelor telefoane Apple

Luminozitatea afișajului și durata de viață a bateriei sunt strâns legate. Cu cât ecranul este mai luminos, cu atât consumă mai multă energie și cu atât durata de viață a bateriei este mai mică. Dar un ecran cu o matrice de micro lentile (MLA) oferă o modalitate potențială de a crește luminozitatea ecranului pentru același consum de energie. Este posibil și să mențină luminozitatea maximă existentă, folosind mai puțină energie.

Din păcate, asta înseamnă și prețuri mai mari ale afișajelor OLED Mico Lens decât ce plătește acum Apple companiei Samsung. Rămâne de văzut dacă Apple va da undă verde la utilizarea acestor ecrane OLED pe iPhone-urile sale din 2024. În acest an, iPhone 15 Pro Max se pare că va avea un preț de pornire mai mare cu 200$, așa că Apple trebuie să țină seama și de acest aspect.