Ecrane Samsung QLED pentru viitorul televizor OnePlus TV

828
Sursa Foto: via SamMobile.com

Producătorul chinez de telefoane mobile OnePlus este pregătit să intre pe piața televizoarelor. Primul televizor ce va fi lansat pe piață de OnePlus va avea un afișaj fabricat de subsidiara gigantului tech, Samsung Display. Compania chineză a anunțat într-o postare pe Twitter că viitorul OnePlus TV va avea un panou de afișare QLED de 55 inch (139,7 centimetri).

Având în vedere că Samsung este singurul producător din lume care produce ecrane QLED pentru televizoare, presupunerea vine de la sine. Samsung va fi furnizorul ecranelor QLED ce vor echipa televizoarele companiei chineze. Spre deosebire de ofertele TV ale altor producători chinezi, OnePlus TV va rula o versiune personalizată a Android TV. Televizorul va debuta în India la sfârșitul acestui an.

OnePlus, un potențial rival al companiei Samsung

OnePlus a ajuns în India în 2014 și a devenit rapid unul dintre jucătorii de top pe a doua cea mai mare piață de smartphone-uri din lume. Compania chineză este cel mai mare rival al Samsung în segmentul smartphone-urilor premium din India. OnePlus caută acum să se implice pe piața, în continuă creștere, TV-urilor din India.

Prin folosirea ecranelor QLED, OnePlus vizează segmentul televizoarelor premium. Samsung are în prezent peste 50% cota de piață în segmentul TV premium din întreaga lume. Greu de presupus că poate fi detronat de cineva. Pe piața globală TV, Samsung are o cotă de 31,5%. LG Electronics de pe locul doi are mai puțin de jumătate din cota Samsung.

OnePlus este o companie producătoare de telefoane mobile din Shenzhen, China, fondată în decembrie 2013. Primul său smartphone OnePlus One a fost lansat la 23 aprilie 2014. Compania mamă este Oppo Electronics.

În ceea ce privește prețul, dorim să concurăm cu cele mai premium produse disponibile pe piață. Acest lucru înseamnă că vom concura pe același segment de piață cu Samsung și Sony”. A declarat pentru Gadgets360 CEO-ul OnePlus, Pete Lau, conform SamMobile. „Din cauza parteneriatului strategic cu Amazon, prețul nostru poate fi puțin mai ieftin decât produsele lor, dar nu va fi la jumătate din preț”, a continuat Pete Lau.

Un televizor Android QLED la un preț relativ mai ieftin decât concurența îl face o ofertă convingătoare. Samsung va avea de acum cu siguranță mai multă concurență în India. O revizuire a portofoliului său de televiziune ar putea fi necesară în curând, la fel ca în cazul smartphone-urilor la începutul acestui an.