Samsung un lider imbatabil pe piața globală TV în trimestrul doi 2019

1037
Sursa Foto: Yonhap

Samsung Electronics Co. continuă să fie liderul incontestabil pe piața mondială de televizoare în trimestrul doi din 2019. Gigantul high-tech sud-coreean are un avantaj substanțial față de ceilalți producători, mai ales în segmentul premium. Datele au fost publicate de firma de consultanță de piață IHS Markit, conform agenției de presă sud-coreene Yonhap News.

Ponderea televizoarelor Samsung pe piața globală TV a reprezentat 31,5% din punct de vedere valoric în perioada aprilie-iunie. Este cea mai mare creștere înregistrată de compania Samsung în ultimii șase ani, potrivit companiei de studiu de piață IHS Markit.

Cota de piață Samsung a fost de două ori mai mare decât locul doi

LG Electronics a ocupat locul doi cu o cotă de piață de 16,5%. Cota de piață gigantului tehnologic coreean a fost aproape de două ori mai mare decât cea a rivalului său sud-coreean LG Electronics Inc. Compania Sony din Japonia s-a clasat pe locul trei cu un procent de 8,8% din cota de piață. Sony a fost urmată de TCL din China cu un procent de 6,3 la sută.

Samsung stă cel mai bine mai bine în segmentul televizoarelor premium. Conform IHS Markit, acest lucru este rezultatul calității incontestabile a produselor dar și a unei promovări agresive pentru televizoarele sale QLED. Televizoarele QLED utilizează puncte cuantice pentru a îmbunătăți performanța în zonele cheie de calitate a imaginii. Samsung a vândut peste 8.000 de bucăți numai de televizoare QLED 8K în Coreea de Sud!

TCL este o corporație multinațională din China fondată în 1981. Proiectează și produce televizoare, telefoane mobile, aparate de aer condiționat, mașini de spălat, frigidere și aparatele electrice mici. În 2016, TCL a ajuns la un acord cu BlackBerry Limited pentru a produce telefoane inteligente sub marca BlackBerry Mobile.

Samsung Electronics a avut în Q2 2019 peste 50% din cota de piață globală pentru televizoarele mai mari de 75 inch. În general aceste televizoare costă mai mult de 2.500 USD, a declarat IHS Markit. Numărul de televizoare QLED vândute pe piața globală a ajuns la 1,2 milioane în trimestrul doi 2019. Mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului 2018, a menționat compania de studiu de piață IHS Markit.