Ecranele viitorului arătate de Samsung la SID Display Week 2021

1080

Samsung Display participă în perioada 17 și 21 mai la SID Display Week 2021, un eveniment online destinate afișajelor. Manifestarea reprezintă ocazia potrivită de a face un bilanț al evoluției tehnologiei OLED și a arăta ce ne rezervă viitorul. Samsung Display a prezentat și un clip video cu afișajele de generație viitoare, deși lipsesc detalii concrete privind data apariției.

Unul dintre cele mai interesante afișaje este noul ecran OLED destinat telefoanelor și tabletelor pliabile. Acest ecran are particularitatea de a putea fi pliat în trei părți. Panoul poate fi pliat atât în ​​interior (stilul Z Fold 2, ca să spunem așa), cât și în exterior; când este pliat de două ori, vă permite să utilizați un dispozitiv care are dimensiuni nu prea diferite de cele ale unui smartphone comun; atunci când este complet deschis, are o dimensiune maximă de 7,2 inch (18,29 cm). Idea pe care Samsung o anticipase cu ani în urmă într-un brevet capătă formă concretă.

Ecrane OLED glisante și pliabile prezentate de Smasung

Trecem acum la un alt tip de ecran la fel de interesant, dacă nu chiar mai mult în anumite privințe. Este vorba despre display-uri glisante OLED. După foarte multe cereri de astfel de brevete, avem confirmarea faptului că Samsung Display lucrează efectiv la ele. Prototipul prezentat la SID Display Week 2021 are un panou OLED care poate fi extins orizontal, conform HDBlog. Avantajul acestei soluții constă în faptul că nu aveți un pliu pe ecran atunci când este desfășurat.

Tot un ecran pliabil a mai prezentat Samsung care confirmă disponibilitatea companiei de a-l folosi pentru smartphone-uri și tablete. Prototipul prezentat descrie o tabletă cu un ecran OLED pliabil de 17 inch (43,18 centimetri), cu un raport de aspect de 4: 3.

Raportul de aspect se referă la relația lățimii cu înălțimea, nu la dimensiunea reală a imaginii. Este exprimat ca două numere separate utilizând aceeași unitate de lungime, de exemplu 16: 9 sau 4: 3. Pentru un raport de aspect x: y, imaginea are x unități de lățime și y unități înălțime.

Și, în cele din urmă, a fost menționat un ecran cu tehnologia UDC (Under-Display Camera) pentru un laptop. Această caracteristică vă permite să reduceți semnificativ cadrele ecranului. Chiar și cel superior, care găzduiește de obicei camera web, poate fi foarte mic, deoarece camera se află sub ecran. Nu este prima dată când Samsung Display menționează această soluție tehnică. Se așteaptă ca tehnologia camerei in-display să fie aplicată și smartphone-urilor, iar viitorul Galaxy Z Fold 3 se zvonește că ar fi primul smartphone Samsung care îl folosește.