6 lucruri pe care vrem să le vedem pe Samsung Galaxy Z Fold 3

735
6 lucruri pe care vrem sa vedem pe Samsung Galaxy Z Fold 3
Sursa Foto: Eric Zeman / Android Authority

În materie de telefoane pliabile Samsung este cel mai bun din lume. Nu are concurență în acest domeniu, gigantul tech lansând un Galaxy Fold, un Galaxy Z Fold 2, un Galaxy Z Flip și un Galaxy Z Flip 5G. Chiar dacă inițial cu Galaxy Fold au fost unele probleme, calitatea Samsung de artist în smartphone-uri și-a spus cuvântul. Următoarele modele au demonstrat ce poate compania în domeniul pliabil. Cu viitorul Samsung Galaxy Z Fold 3 suntem siguri că va ridica bara și mai sus.

Samsung Galaxy Z Fold 2 este un exemplu de manual de un smartphone care se bazează pe predecesorul său. Pliabilul Samsung de la sfârșitul anului 2020 a oferit numeroase îmbunătățiri față de originalul Galaxy Fold, cum ar fi sticla ultra-subțire pentru o durabilitate mai bună, o balama îmbunătățită și un ecran exterior mai mare. Samsung a stabilit un standard înalt cu Galaxy Z Fold 2, dar ne gândim la câteva moduri în care un succesor ar putea fi și mai bun. Iată ce vrem să vedem de pe Samsung Galaxy Z Fold 3:

Un ecran principal mai rezistent pe Samsung Galaxy Z Fold 3

1. Un ecran interior mai rezistent. Samsung a introdus deja sticla UltraThin Glass (UTG) pe Galaxy Z Fold 2, pentru o durabilitate mai mare a ecranului, chiar dacă în continuare tehnic aveați deasupra un strat de plastic. Ne-ar plăcea să vedem compania făcând un pas mai departe și să introducă un afișaj principal și mai rezistent.

Nu suntem foarte siguri de modul în care Samsung ar putea realiza acest lucru, conform AndroidAuthority. Dar știm deja că diferite companii, precum Corning lucrează la Gorilla Glass pentru telefoanele pliabile. Știm și faptul că Samsung este unul din principalii clienți ai companiei Corning. Oricum ar fi, un ecran pliabil care nu poate fi deteriorat de o unghie ar fi minunat. Un ecran mai dur deschide lista noastră de dorințe pentru Samsung Galaxy Z Fold 3.

Corning este un producător american de sticlă, ceramică și materiale conexe, în principal pentru aplicații industriale și științifice. A fost fondat în 1851 și are sediul în New York, U.S. Corning are aproximativ 51.500 de angajați în întreaga lume.

Un telefon pliabil mai ușor și compatibil cu S Pen

2. O greutate mai mica a lui Samsung Galaxy Z Fold 3. Una dintre principalele plângeri cu privire la Samsung Galaxy Z Fold 2 a fost că era un dispozitiv voluminos și greu. Cu aproape 300 de grame (282 g), acesta este semnificativ mai greu decât chiar și cele mai mari telefoane de pe piață. Amintim printre ele pe Samsung Galaxy S21 Ultra (229 grame), Xiaomi Mi 11 Ultra (234 grame) și Asus ROG Phone 5 (238 de grame). Este de înțeles având în vedere complexitatea tehnică și prezența a două ecrane, dar este încă foarte greu.

Ne-ar plăcea să vedem că Samsung aruncă o oarecare greutate de pe Galaxy Z Fold 3. Nici nu ne-am opune ca Samsung să facă telefonul puțin mai subțire, deși nu în detrimentul altor specificații sau durabilității.

3. Compatibilitate cu S Pen la Z Fold 3. Da, asistența S Pen pare a fi o nebunie pentru un telefon pliabil din gama Galaxy Z. Dar, cu problemele de rezistență menționate mai sus înseamnă că introducerea acestui afișaj cu un stilou S va deteriora panoul.

Din fericire, informații recente sugerează că Samsung a găsit o modalitate de a face S Pen să funcționeze cu Galaxy Z Fold 3. Și, cu un director Samsung care confirmă că un nou telefon Galaxy Note nu va apărea în 2021, un nou Samsung Galaxy Z Fold 3 cu un stilou S Pen ar mai atenua durerea fanilor Note – chiar dacă S Pen-ul nu poate fi stocat în telefon.

Așteptăm un telefon pliabil rezistent la apă și mai ieftin

4. Dorim o certificare IP68 sau măcar IP67. Telefoanele pliabile sunt mașini complexe în comparație cu telefoanele tradiționale. Acest lucru face ca rezistența la apă să fie o adevărată provocare pentru telefoanele pliabile. Dar, dacă este posibil în vreun fel, ne-ar plăcea să vedem acest lucru o realitate cu Galaxy Z Fold 3.

Chiar dacă ne așteptăm la o certificare IP67 sau IP68 aici, nu credem că este posibilă, dar sperăm ca Samsung să facă minuni. A făcut de atâtea ori!  Dar, în final am fi mulțumiți cu un design rezistent la stropire. De fapt, am văzut anterior că Motorola Razr 5G are un strat hidrofug, astfel încât este posibilă o anumită măsură de protecție.

5. Un preț mai mic (sau o variantă mai ieftină). Una dintre cele mai mari dezavantaje la Galaxy Z Fold 2 este prețul său. Este scump! Acesta nu este cel mai scump telefon pliabil de pe piață, este depășit de modelul Huawei, dar acesta se vinde doar în China. Da, cu siguranță viitorul smartphone pliabil Samsung ar putea fi mai ieftin. Așa că am dori să vedem pe Samsung aducând acest telefon pe piață un preț mai mic.

Alternativ, o variantă mai ieftină Galaxy Z Fold 3 (Lite sau FE) ar fi o opțiune excelentă. Compania ar putea face, teoretic, compromisuri în zone precum RAM (de la 12GB la 8GB), camere (folosind senzori mai ieftini sau fără teleobiectiv), afișaj (folosind Gorilla Glass mai vechi pe ecranul tradițional) și design (folosind spatele din plastic în loc de sticlă) pentru a ajunge la un preț mult mai mic. Sperăm!

Rată mare de reîmprospătare mai mare pe ambele ecrane

6. O rată de refresh mai mare pe ecranul interior și exterior. Afișajele cu o rată de reîmprospătare ridicată sunt din ce în ce mai frecvente în întreaga industrie mobilă. Chiar și telefoanele cu buget redus care oferă ecrane de 90Hz sau 120Hz în zilele noastre. Această tehnologie permite derularea și animații mai fluide.

Galaxy Z Fold 2 oferă un ecran principal de 120Hz, dar are o rată standard de 60Hz pentru ecranul extern. A fost o mișcare destul de ciudată, dar Samsung ar putea remedia acest lucru oferind un ecran exterior de 120Hz în noul Galaxy Z Fold 3.