Noile ecrane Samsung pentru seria Galaxy A și Galaxy M

923
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

De la introducerea lui Apple iPhone X în 2017, notch-ul din partea de sus a ecranului a fost un subiect fierbinte în industria smartphone-urilor. Între timp, au apărut mai multe alternative, inclusiv o cameră pop-up și un ecran cu gaură pentru camera foto. Cu toate acestea, telefoanele cu o crestătură sunt încă lansate în mod regulat. Samsung vrea să introducă ecrane cu o crestătură mai mică pentru a fi mai puțin vizibilă, pe viitoarele modele (mai ieftine) din seria Galaxy A și Galaxy M.

Acest lucru rezultă din două brevete de design pe care Samsung Display le-a solicitat la sfârșitul anului 2018 la KIPO (Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală). Cererile au fost aprobate la sfârșitul lunii iulie 2019, după care brevetele de proiectare au fost publicate la 7 august 2019. Cu acestă zonă mai puțin vizibilă, utilizatorul primește o suprafață mai mare a ecranului.

Telefoane Samsung cu o crestătură mică în partea de sus a afișajului

Primul brevet arată acestă crestătură în stânga sus, la al doilea brevet este plasată în dreapta. Arată de fapt ca o gaură care în partea de sus are un mic degaj, nu este un notch propriu-zis. Mai mult, aceste brevete sunt identice între ele. Această zonă, ce cuprinde camera foto, este considerabil mai mică decât ce vedem în prezent. În acest fel rezultă o suprafață mai mare a ecranului pentru utilizatori, în plus, acest orificiu este mai puțin vizibil.

În cererea pentru brevetul de design nu se indică dacă acesta este destinat unui ecran LCD sau AMOLED. Cele mai ieftine telefoane Samsung sunt încă echipate cu un ecran LCD, în timp ce modelele mai scumpe au un ecran OLED mai bun. Ambele tipuri de afișaje pot fi, probabil, prevăzute cu o astfel de gaură.

Brevetul de invenție este un document prin care se acordă un set de drepturi exclusive de către o țară unui inventator pentru o perioadă fixă de timp în schimbul divulgării invenției. Brevetul poate oferi drepturi în mai multe țări din lume dar este necesar a se îndeplini formalitățile de patentare în fiecare țară.

Este evident că acest brevet de design va fi utilizat în viitoarele modele din seria Samsung Galaxy A și Samsung Galaxy M. Modelele de înaltă calitate de la Samsung, seria Galaxy S și seria Note, sunt echipate cu un ecran cu gaură, cu o perforație făcută în ecran.

Viitorul telefoanelor va fi cu ecran complet și camere sub afișaj

Dacă ne uităm mai departe spre viitor, notch-ul, dar și camera pop-up și ecranul cu gaură, vor dispărea complet și vor face loc camerelor sub ecran. Prin amplasarea camerei/camerelor frontale sub display se poate crea un design cu ecran complet. Un ecran complet au și dispozitivele cu o cameră pop-up sau cu o cameră rotativă, cum ar fi Samsung Galaxy A80. Dar aceste dispozitive nu pot fi certificate IP68, pentru protecție la apă și praf. Acest lucru nu va mai fi valabil la un smartphone cu ecran complet.

Cu toate acestea, va dura ceva timp până când această tehnologie avansată a camerei poate fi utilizată într-un produs final. Inițial, numai smartphone-urile premium vor fi echipate cu acest tip de ecran. Cu siguranță, va dura cel puțin un an înainte ca telefoanele de gamă medie și, în final, și cele mai ieftine să dispună de această tehnologie.

Odată ce tehnologia camerei sub ecran este disponibilă, acest lucru se poate întâmpla rapid. Un bun exemplu este scanerul de amprente, acum doi ani nu exista niciun smartphone cu senzor de amprentă în afișaj! Astăzi foarte multe smartphone-uri, nu doar high-end, sunt deja echipate cu un astfel de senzor in-display.

Nu știm când vor apărea primele modele din seria Samsung Galaxy A sau Samsung Galaxy M cu aceste noi ecrane. Chiar dacă în fotografie apare anul 2020, nu credem că atunci vor apărea primele telefoane cu astfel de ecrane. Dar cu Samsung orice este posibil! Fotografia este editată iar anul 2020 este doar o presupunere. Sperăm să vedem primele smartphone-uri Samsung cu astfel de ecrane cât mai repede.

SURSĂLetsgoDigital