Ecrane Samsung OLED pe mai multe laptopuri HP, Dell, Lenovo și Asus

1102
Sursa Foto: Samsung Display

Samsung Display a organizat săptămâna aceasta un forum privind tehnologia OLED pentru aplicații IT în Taiwan. Acest forum a făcut parte din strategia și eforturile Samsung Display de extindere a pieței pentru laptopuri cu noile ecrane Samsung OLED. Aproximativ 350 de oficiali de la toți marii producători de laptopuri de top au participat la forumul Samsung. Au participat, de asemenea și 25 dintre cei mai importanți clienți Samsung și companii majore ODM – (Original Development Manufacturing), precum Compal, Quanta și Wistron.

Taiwanul găzduiește unii dintre cei mai mari producători de laptopuri din lume, precum Lenovo și Asus. Dar, la Samsung OLED Forum 2019 de la Taipei au participat și alți mari producători mondiali care nu au sediul în Taiwan. Nume precum HP, Dell, Lenovo și Asus, au participat la Forumul Samsung OLED 2019 din Taipei, a spus compania Samsung.

OLED (Organic Light Emitting Display) este un nou tip de ecran. Cea mai mare diferență între acesta și LCD este că pixelii LCD-ului nu emit lumină. Pixelii OLED sunt auto-iluminați și nu necesită o sursă exterioară de lumină. Folosește un strat organic foarte subțire și un substrat de sticlă. Aceste materiale organice se aprind când trece curentul. Mai mult, ecranul OLED este mai ușor și mai subțire, are un unghi de vizualizare mai mare și este foarte economic energetic. Conform tuturor specialiștilor, ecranele OLED sunt mult mai avansate tehnologic decât ecranele LCD.

O nouă eră pentru laptopuri cu noile ecrane Samsung OLED

Sub tema „Noua Era a Laptopului cu OLED – New Era of Laptop with OLED”, Samsung a subliniat caracteristicile de calitate care sunt esențiale pentru laptopurile premium. Au fost amintite flexibilitatea și designul ecranelor Samsung OLED, raportul de contrast, precizia culorilor și vizibilitate excelentă în aer liber.

În cadrul evenimentului, Samsung Display a prezentat laptopurile cu ecran Samsung OLED ca un nou motor de creștere pentru o piața IT stagnantă și punctat atu-urile pe care doar ecranele OLED le pot oferi. Samsung a început producția în masă a panourilor OLED de 13,3 inch și 15,6 inch pentru laptopuri. Treisprezece modele de laptopuri comercializate de HP, Dell, Lenovo și Asus vor fi echipate cu noile ecrane Samsung OLED.

Dell Inc. este o companie multinațională cu sediul în Round Rock, Texas. Compania a fost fondată în 1984 de Michael S. Dell în timp ce era student, cu un capital inițial de 1.000$. Dell dezvoltă, produce, vinde și oferă suport pentru PC-uri și alte produse legate de calculatoare.

Gigantul tech a prezentat clienților tehnologia de afișare OLED de dimensiuni medii și a propus să fie utilizată în laptopuri. Laptopurile cu afișaje OLED vor fi mai subțiri, mai ușoare și mai flexibile ca design. Noile ecrane vor avea un raport de contrast mai mare și culori mai precise.

Ecranele OLED vor schimba paradigma laptopurilor premium cu o calitate copleșitoare a imaginii. Vor aduce vizibilitate în aer liber, consum redus de energie, vor fi mai subțiri și mai ușoare. De asemenea, vor oferi consumatorilor experiențe diferite și inedite în utilizarea lor.” A declarat Kim Sung-chul, vicepreședinte divizia de produse mici și mijlocii Samsung Display.