Ecrane Samsung OLED pe viitoarele căști Sony PlayStation VR2

327
Ecrane Samsung OLED pe viitoarele Sony PlayStation VR2
Sursa foto: sammobile.com

Se pare că Samsung Display furnizează panouri OLED pentru viitoarele căști Sony PlayStation VR2 (realitate virtuală). La fel s-a întâmplat și pentru PSVR original (PlayStation VR). Într-o postare timpurie pe blogul său Sony a scăpat, din greșeală sau nu, mai multe detalii despre panoul OLED care permite experiențe de realitate virtuală.

Sony PlayStation VR2 are un mod VR care utilizează întregul ecran OLED și un mod cinematografic care afișează jocuri non-VR și conținut media pe un ecran de cinema virtual. În modul VR, conținutul este afișat în format HDR de 4000 x 2040 (2000 x 2040 pixeli per ochi). Panoul OLED de la Samsung pentru Sony PS VR original a avut o rezoluție de 960 x 1080 per ochi. Asta înseamnă că PS VR2 și noul OLED Samsung ar trebui să ofere o calitate vizibil superioară a imaginii.

Ecranele Samsung permit experiențe VR mai bogate pe Sony PlayStation VR2

Rata de reîmprospătare a ecranului OLED pe Sony PlayStation VR2 rămâne aceeași cu PSVR original (90Hz și 120Hz). Dar, indiferent de acest lucru, noul ecran OLED produs de Samsung Display pentru PS VR2 ar trebui să permită o experiență mai captivantă datorită numărului și densității de pixeli mai mari.

Sony PlayStation este o cască de realitate virtuală dezvoltată de Sony lansată în octombrie 2016. Până la 1 ianuarie 2020, PlayStation VR a fost vândut în peste 5 milioane de bucăți în toată lumea. PlayStation VR are un ecran OLED de 5,7 inch.

Afișajul unei căști VR (virtual reality) este aproape de ochi și mărit de lentile. În acest fel o densitate mai mică a pixelilor în realitatea virtuală face ca spațiile fizice dintre pixeli să fie vizibile pentru ochi într-un model de grilă. Potrivit SamMobile, utilizatorii VR numesc acest artefact vizual Efect de ușă de ecran – Screen Door Effect (SDE). O densitate și o rezoluție mai mare de pixeli pot atenua sau anula acest efect secundar nedorit.

Deși Samsung nu mai dezvoltă momentan căști VR, Samsung Display are priceperea de producție pentru a permite experiențe VR avansate pentru alte companii. Sony este unul dintre clienții Samsung Display pentru viitoarele căști Sony PlayStation VR2. În acest fel, alături de PlayStation VR original, viitorul model Sony sună mult mai promițător.

Sony a declarat că PlayStation VR2 va fi livrat cu peste 20 de jocuri la lansare. Sony a spus că PSVR 2 va veni în 2022, dar momentan nu știm când. Există multe speculații că ar putea veni cândva la sfârșitul anului 2022, dar credem că începutul până la mijlocul anului 2023 este mult mai probabil.