Samsung Display va face microdisplay-uri OLED pentru metavers

253
Samsung Display va face microdisplay-uri OLED pentru metaverse
Sursa foto: sammobile.com

Dispozitivele cu realitate mixtă vor fi în centrul experienței metaversului. Dar, încă sunt necesare progrese semnificative în tehnologia de afișare pentru a aduce această viziune metavers la viață. Se pare că Samsung Display primește deja cereri pentru microdisplay-uri OLED pentru metavers de la clienții majori cum ar fi Apple și Meta.

Tehnologia microdisplay-ului OLED nu este ceva complet nou pentru Samsung Display. Compania a dezvăluit un prototip de microdisplay OLED în urmă cu peste un deceniu, în 2011. Strategia metaversului Samsung se bazează pe această tehnologie de afișare.

În ciuda faptului că Samsung Display a realizat un prototip, nu a comercializat niciodată această tehnologie. Cu toate acestea, se pare că subsidiara Samsung Electronics a avut o echipă de cercetători care a lucrat la microdisplay-uri OLED. Ei au continuat să facă cercetări asupra acestei tehnologii cu perspectiva că Samsung Display avea de gând să o comercializeze în viitor.

Microdisplay-uri OLED pentru metavers produse de Samsung Display pentru Apple și Meta

Filiala Samsung a decis anterior să nu comercializeze această tehnologie, deoarece se credea că profitabilitatea nu va fi prea bună. Acest lucru s-ar putea să se schimbe acum. Există un interes puternic pentru tehnologia Samsung OLED microdisplay din partea Apple, Meta (Facebook), Samsung Electronics, dar și de la alte companii. Conform SamMobile, toate acestea au apelat la Samsung Display pentru microdisplay-uri OLED.

Metavers este un termen folosit pentru a descrie conceptul unei iterații viitoare a internetului, alcătuit din spații virtuale 3D partajate, conectate într-un univers virtual perceput. Cuvântul metavers este o combinație între meta (însemnând „dincolo”) și univers.

Se pare că LG Display lucrează și ea la propriile planuri de comercializare a microdisplay-urilor OLED. Acest lucru ar putea forța mâna lui Samsung Display să intre imediat pe piață. Livrările de căști AR/VR vor crește de la 10 milioane de unități în 2021 la 25 de milioane în 2023. Conform cercetărilor de piață, posibil să ajungă la 60 de milioane de unități până în 2027. Deci ar putea exista o perspectivă semnificativă pe piață pentru ca Samsung Display să ia în considerare fabricarea de microdisplay-uri OLED.

Strategia metavers a companiei Samsung Electronics este de așteptat să se dezvolte în continuare odată ce Samsung Display va fi în măsură să furnizeze aceste afișaje. S-a vorbit despre o nouă cască AR/VR de la Samsung. Poate că Samsung așteaptă ca filiala sa de afișaje să perfecționeze această tehnologie înainte de a decide calea de urmat.