Ecranele AMOLED de pe Galaxy Book cu 25% mai eficiente energetic în Dark Mode

407
Ecranele AMOLED de pe Galaxy Book mai eficiente energetic in Dark Mode
Sursa Foto: via SamMobile.com

Cea mai recentă serie de laptopuri Samsung Galaxy Book a fost prezentată la sfârșitul lunii trecute, cu superbe ecrane AMOLED de 13,3 și 15,6 inch. Samsung susține că noile laptopuri Galaxy Book Pro au o autonomie de 21 de ore cu o singură încărcare. Potrivit SamMobile, care citează Samsung Display, consumul de energie poate fi redus cu până până la 25% atunci când modul întunecat este activat. Acesta este și unul dintre motivele pentru care imaginile de fundal oficiale cu Galaxy Book au un fundal întunecat.

Samsung Display a testat noile laptopuri Galaxy Book folosind MobileMark 2018. Conform testelor, noile ecrane AMOLED pot reduce consumul de energie cu 25% atunci când se utilizează Dark Mode – modul întunecat. Astfel laptopurile au cu aproximativ 25% mai multă eficiență energetică comparativ cu afișajele LCD. Afișajele LCD care sunt incapabile să oprească pixeli individuali atunci când nu sunt necesari.

Dark Mode este responsabil de eficiența energetică pe Galaxy Book

Utilizarea modului întunecat pe un laptop Windows 10 echipat cu un ecran LCD nu va produce aceleași rezultate benefice. Dar, datorită capacității AMOLED de a exprima nuanțe profunde de negru prin oprirea pixelilor individuali, consumul de energie poate fi redus cu până la 25%. Este cazul laptopurilor Samsung Galaxy Book Pro și Samsung Galaxy Book Pro 360.

Ar fi interesant să vedem cum se comportă durata de viață a bateriei atunci când luminozitatea este redusă până la minim și modul întunecat este dezactivat. Samsung Display afirmă că ecranele AMOLED sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, mai ales atunci când afișează culori foarte întunecate, dar, din nou, pot avea și mai multă energie decât panourile LCD atunci când redau culori foarte luminoase.

LCD – Liquid Crystal Display este un dispozitiv de afișare pentru litere, cifre, grafică și imagini. Cristalele lichide sunt combinații chimice de natură organică aflate în stare lichidă. Primul ceas de mână cu LCD, Gruen Teletime, a fost lansat pe piață în 1972.

Cum noile laptopuri promit 21 de ore cu o singură încărcare, o creștere cu 25% a eficienței este extraordinară. Dar, testarea internă nu arată întotdeauna imaginea completă, conform SamMobile. În acest fel nu mai fi surprinși dacă rezultatele vor fi altele în alte condiții. Va trebui doar să așteptăm să vedem cum se vor comporta laptopurile Samsung Galaxy Book în viața reală. Noile modele vor fi livrate clienților începând cu 14 mai.