Ecranul aflat pe seria Galaxy Note 20 a primit certificarea EPD

582
Ecranul seriei Samsung Galaxy Note 20 primeste certificare EPD
Sursa Foto: Google

Ecranul Dynamic AMOLED aflat pe seria Galaxy Note 20 a primit certificatul Environmental Product Declaration (EPD), conform site-ului The Elec. Această certificare este acordată ca o recunoaștere a produselor ecologice de către Institutul Coreean de Industrie și Tehnologie de Mediu.

Institutul a stabilit anumite criterii pentru a acorda certificarea EDP. Printre altele sunt luate în calcul emisiile de carbon și utilizarea apei, pentru a determina dacă procesul de producție este prietenos cu planeta. Institutul sud-coreean verifică fiecare etapă a procesului de producție a ecranelor AMOLED. Seria Galaxy Note 20, dar și alte modele Samsung au mai fost verificate de Institutul Coreean de Industrie și Tehnologie de Mediu.

Ecranul de pe seria Galaxy Note 20 reduce consumul de energie cu 20%

Ecranul seriei Galaxy Note 20 a trebuit să îndeplinească șapte criterii stabilite de Institut. Certificarea Environmental Product Declaration a fost obținută și de Samsung Galaxy Z Flip anul trecut. Samsung nu mai include un încărcător sau căști cu telefoanele sale emblematice. Compania spune că dorește să minimizeze impactul dispozitivelor sale asupra mediului. De asemenea, și-a extins programul Galaxy Upcycling pentru a promova reciclarea dispozitivelor vechi pentru a reduce deșeurile electronice.

De asemenea, Apple nu include accesorii cu telefoanele sale din același motiv, conform PhoneArena. Într-un studiu intitulat Raport de Progres al Mediului publicat recent, gigantul American Apple Inc. a declarat că se așteaptă ca decizia sa să economisească 861.000 de tone de cupru, staniu și minereu de zinc. Aceste materiale sunt folosite la fabricarea componentelor încărcătoarelor Apple și nu numai.

Staniul este un metal alb-argintiu, este foarte moale poate fi zgâriat cu unghia. Staniul are punctul de topire de 232°C. Consumul mondial anual de staniu este de ~300.000 tone. Cel mai mare producător este Rusia urmată de Indonezia.

Revenind la seria Samsung Galaxy Note 20, modelul Galaxy Note 20 Ultra are un ecran Dynamic AMOLED tip TFT LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide). TFT – Thin-Film-Transistor liquid-crystal display.  În acest fel consumul de energie al ecranului este cu până la 20% mai mic în comparație cu ecranele TFT LTPS (Low-Temperature Polycrystalline Silicon), utilizat de majoritatea telefoanelor. Tehnologia LTPO permite, de asemenea, o rată de reîmprospătare dinamică mult mai mare.

Modelele Apple iPhone 13 din acest an vor avea și ele afișaje LTPO și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Majoritatea acestor ecrane vor fi produse de Samsung Display.