Bateria și ecranul sunt greu de înlocuit la Samsung Galaxy S22 Ultra

614
Bateria si ecranul sunt greu de inlocuit pe Galaxy S22 Ultra
Sursa Foto: iFixit

Întotdeauna după lansarea unui nou smartphone reparabilitatea este o preocupare pentru cei care cumpără noul model. La fel este cazul cu noua serie Samsung Galaxy S22. Ca de obicei iFixit din SUA a demontat pe Galaxy S22 și Galaxy S22 Ultra pentru a vedea cât de ușor pot fi reparate. Nu sunt vești bune în acest sens.

Deși seria Samsung Galaxy S22 este foarte atractivă pentru toată lumea, noile smartphone-uri au un dezavantaj foarte important, conform PhoneArena. Este vorba despre reparabilitatea extrem de scăzută. Este vorba despre Galaxy S22 și Galaxy S22 Ultra, dar probabil situația este la fel și pentru modelul „Plus”.

Samsung Galaxy S22 Ultra este greu de reparat

Potrivit iFixit modelele Galaxy S22 și Galaxy S22 Ultra au obținut 3 puncte din 10 posibile. Este mult mai puțin față de alți concurenți din aceeași clasă. Același site a oferit un scor de reparabilitate de 7,5 din 10 pentru Galaxy S21. Galaxy S20 Ultra a obținut un scor de 3/10 de la iFixit pentru reparabilitate.

Din păcate sunt mai multe cauze pentru scorul mic de reparabilitate scoase în evidență de iFixit la Galaxy S22 Ultra. Concluzia este că S22 Ultra va fi foarte greu de reparat, chiar și pentru atelierele de service mai experimentate. Cauzele principale sunt cantitatea mare de adeziv și structura stratificată a componentelor din interior.

iFixit este o companie din California, SUA, fondată în 2003. A lansat mai multe teardown-uri pentru dispozitive mobile și laptopuri. Termenul teardown înseamnă „rupe în jos”, în sensul de a distruge sau dezasambla ceva.

Iată problemele scoase în evidență de iFixit după demontarea modelelor Galaxy S22 și S22 Ultra:

  • Înlocuirea bateriei. Este dificil de înlocuit o componentă cu o durată de viață limitată și fiecare reparație va necesita lupta cu adezivul dur.
  • Noul motor de vibrații. Samsung poate încerca să urmărească un feedback robust asemănător Taptic-Engine, fără a sacrifica la fel de mult spațiu intern ca și Apple. Seria Galaxy S22 are un nou actuator liniar în unitatea de difuzor inferioară.
  • Noua cameră de vapori. Construcția din oțel inoxidabil face ca această cameră de vapori să fie mai puternică și mai eficientă, măsurând în același timp o grosime de 0,4 mm.
  • Reparabilitate: Dezasamblarea seriei Galaxy S nu s-a schimbat prea mult. De fapt, atât Galaxy S22, cât și S22 Ultra au primit nota 3 din 10 pe scara de reparabilitate.
  • Nu există încă un manual de service. La momentul demontării Samsung nu a furnizat încă un manual de service pentru niciunul dintre dispozitive.