Ecranul Onyx Cinema LED în primul cinematograf de artă din Germania

182
Samsung Onyx Cinema LED Germany
Sursa foto: via sammobile.com

În ultimii cinci Samsung a introdus ecranul Onyx Cinema LED în cinematografele din peste 120 de țări. Acum compania Samsung a instalat primul display Onyx Cinema LED într-un cinematograf de artă din Germania. Acest ecran este cea mai bună soluție posibilă pentru proiecția filmelor de tot felul, având o imagine incredibilă.

Suntem încântați că am reușit să convingem un alt cinematograf german, Lamm-Lichtspiele din Erlangen, de tehnologia noastră Onyx LED.” A declarat Steven Pollok, Director Divizia Display la Samsung, potrivit SamLover.  “Scopul nostru este să putem îndeplini așteptările și cerințele tot mai mari ale telespectatorilor pentru calitatea imaginii în cinematograf. În acest fel o vizită acolo va rămâne o experiență reală, în ciuda tehnologiei TV avansate și a serviciilor de streaming.”

Lamm-Lichtspiele Erlangen, al cincilea cinematograf din Germania, are acum, un display Samsung Onyx Cinema LED. Cinematograful tradițional este primul cinematograf de artă din Germania, care utilizează acest ecran. Cu prima sa prezentare în 1919, este cel mai vechi cinematograf care funcționează continuu din Erlangen.

După Esslingen, Sulzbach, Schwäbisch Gmünd și Nürnberg, cinematograful de artă Lamm-Lichtspiele din Erlangen, Germania a instalat și el acest ecran incredibil. Odată cu lansarea Samsung Onyx, cinematografia de artă utilizează tehnologia de ultimă oră și demonstrează că dezvoltarea și tradiția nu trebuie să intre în conflict.

Onixul este o varietate a calcedonului, mineral din grupa cuarțului. Culoarea sa negru închis l-a făcut să devină o piatră semi-prețioasă pentru obiectele de podoabă. Onixul este prima piatră pe care o întâlnim în paginile Bibliei.

Chiar dacă ecranul Onyx Cinema LED de la Samsung are câțiva ani vechime, este primul afișaj de cinema din lume certificat Digital Cinema Initiative (DCI) pentru proiecții. Rămâne de ultimă generație și depășește cu mult sistemele tradiționale bazate pe proiectoare. Primul ecran Onix Cinema LED din istorie a fost instalat în iulie 2017 la Lotte Cinema World Tower din Seul. Acum peste 120 de cinematografe din întreaga lume au aceste ecrane Onyx Cinema LED de la Samsung. Samsung Onyx se poate adapta ca dimensiuni la condițiile diferitelor locații.

Display-ul gigant HDR Onyx instalat la cinematograful de artă Lamm-Lichtspiele din Germania măsoară 5,1 x 2,7 metri și are o rezoluție de 2048 x 1080. Ecranul are 6,6 milioane de diode emițătoare de lumină care, atunci când sunt combinate, creează 2,2 milioane de pixeli. Ecranul este certificat DCI și are un contrast fantastic cu negru adânc și luminozitate ridicată de până la 500 niți. Această luminozitate este de aproape zece ori mai mare decât la proiectoarele de cinema convenționale care au aproximativ 48 de niți.