Acasă Stiri Samsung lansează primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume

Samsung lansează primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume

La compania Lotte Cinema în Lotte World Tower din Corea de Sud, Samsung a lansat primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume, Cinema LED.

Lotte Cinema este o companie de divertisment care oferă spectacole de teatru, film și servicii de distribuție a filmelor pe tot globul.

Conceput ca un afișaj cu LED-uri de înaltă dinamică (HDR), ecranul Cinema LED creează o experiență de vizionare mai captivantă și mai vibrantă, prin intermediul imaginii de ultima generație și a unui sunet real, mulțumită colaborării dintre HARMAN Professional Solutions și Samsung Audio Lab.

Prin culori mai clare și mai realiste, prin sistemul audio complementar și o prezentare elevată, ecranul Cinema LED face spectatorii să se simtă ca și cum ar face parte din imagine„, a declarat HS Kim, președintele Visual Display Business de la Samsung Electronics.

Suntem încântați să colaborăm cu Lotte Cinema pentru a aduce această tehnologie pentru spectatori și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să modelam cinematograful viitorului„, a continuat Kim.

Prezentarea de la Lotte World Tower a fost un real succes pentru divizia de afișaje Samsung Display.

 Lotte World Tower este un zgârie-nori de 123 de etaje, cu o înălțime de 555 metri situat în Seul, Corea de Sud. A fost deschis publicului la 3 aprilie 2017 și este a cincea cea mai înaltă clădire din lume. Structura este proiectată pentru a rezista la cutremure de până la o magnitudine de 9 grade pe scara Richter și la vânturi cu viteză mai mare de 80 m/s. 

Afișajul Cinema LED de la Samsung are o lățime de aproximativ 10,3 metri și poate adopta o varietate de configurații asigurând în același timp niveluri superioare de performanță tehnică, fiabilitate și calitate.

Afișajul aduce puterea vizuală a calității imaginii HDR pe ecran mare și îmbogățește conținutul cu o rezoluție ultra-precisă de 4K (4096 x 2160) și niveluri de luminozitate de vârf (146fL) de aproape 10 ori mai mare decât cel oferit de tehnologiile standard ale proiectorului. Într-o prezentare futuristă și fără distorsiuni, ecranul Cinema LED utilizează setări de contrast ultra și tonuri de gri pentru a afișa culorile cele mai strălucitoare, cele mai adânci nuanțe de negru și albul cel mai pur, la un raport de contrast uluitor.

Pentru a merge mai departe cu tehnologia video uimitoare Samsung a cuplat ecranul Cinema LED cu tehnologii audio de ultimă oră de la HARMAN. Această integrare include boxe puternice care se învecinează cu ecranul, tehnologia de procesare audio producând o experiență de vizionare și sunet nemaipomenită așa cum intenționau creatorii filmului.

Ecranul își păstrează capacitățile avansate de prezentare într-o gamă de condiții de iluminare întunecată sau ambientală. Această flexibilitate face ecranul Cinema LED ideal pentru locațiile care doresc să folosească spațiul lor pentru evenimente corporative, concerte, vizionări de evenimente sportive și competiții de jocuri.

Înainte de debutul comercial, Samsung a încercat ecranul Cinema LED printr-o serie de teste riguroase din industrie pentru a valida performanța și prezentarea. În mai 2017, ecranul Cinema LED a devenit primul produs care a obținut respectarea deplină a standardelor tehnologiei Digital Cinema Initiative (DCI), înaintea lansării sale comerciale.

Această certificare recunoaște capacitatea afișajului de a prezenta întregul spectru de culori cu o precizie aproape de perfecțiune.

Stiri

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...

Samsung a lansat în sfârșit Chromebook seria 4 în Marea Britanie

Samsung Electronics Co Ltd. a anunțat ieri lansarea laptopurilor Chromebook 4 și 4+ în Marea Britanie. Combinând designul elegant și performanța cu...

Galaxy Z Flip 2 va avea un ecran cu rata de actualizare de 120Hz

Samsung Galaxy Z Flip a fost foarte bine primit de public și gigantul tech are în plan lansarea unui urmaș al acestuia...

Samsung România lansează a șasea ediție Stream Your Dream

Samsung România lansează astăzi cea de-a șasea ediție Stream Your Dream. Conferința va fi transmisă live, pe canalul de YouTube Samsung România,...

Comparație Huawei Mate 40 Pro vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Huawei Mate 40 Pro a fost lansat în luna octombrie și are la interior tot ce poate fi mai bun din tehnologia...