Acasă Stiri Samsung lansează primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume

Samsung lansează primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume

La compania Lotte Cinema în Lotte World Tower din Corea de Sud, Samsung a lansat primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume, Cinema LED.

Lotte Cinema este o companie de divertisment care oferă spectacole de teatru, film și servicii de distribuție a filmelor pe tot globul.

Conceput ca un afișaj cu LED-uri de înaltă dinamică (HDR), ecranul Cinema LED creează o experiență de vizionare mai captivantă și mai vibrantă, prin intermediul imaginii de ultima generație și a unui sunet real, mulțumită colaborării dintre HARMAN Professional Solutions și Samsung Audio Lab.

Prin culori mai clare și mai realiste, prin sistemul audio complementar și o prezentare elevată, ecranul Cinema LED face spectatorii să se simtă ca și cum ar face parte din imagine„, a declarat HS Kim, președintele Visual Display Business de la Samsung Electronics.

Suntem încântați să colaborăm cu Lotte Cinema pentru a aduce această tehnologie pentru spectatori și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să modelam cinematograful viitorului„, a continuat Kim.

Prezentarea de la Lotte World Tower a fost un real succes pentru divizia de afișaje Samsung Display.

 Lotte World Tower este un zgârie-nori de 123 de etaje, cu o înălțime de 555 metri situat în Seul, Corea de Sud. A fost deschis publicului la 3 aprilie 2017 și este a cincea cea mai înaltă clădire din lume. Structura este proiectată pentru a rezista la cutremure de până la o magnitudine de 9 grade pe scara Richter și la vânturi cu viteză mai mare de 80 m/s. 

Afișajul Cinema LED de la Samsung are o lățime de aproximativ 10,3 metri și poate adopta o varietate de configurații asigurând în același timp niveluri superioare de performanță tehnică, fiabilitate și calitate.

Afișajul aduce puterea vizuală a calității imaginii HDR pe ecran mare și îmbogățește conținutul cu o rezoluție ultra-precisă de 4K (4096 x 2160) și niveluri de luminozitate de vârf (146fL) de aproape 10 ori mai mare decât cel oferit de tehnologiile standard ale proiectorului. Într-o prezentare futuristă și fără distorsiuni, ecranul Cinema LED utilizează setări de contrast ultra și tonuri de gri pentru a afișa culorile cele mai strălucitoare, cele mai adânci nuanțe de negru și albul cel mai pur, la un raport de contrast uluitor.

Pentru a merge mai departe cu tehnologia video uimitoare Samsung a cuplat ecranul Cinema LED cu tehnologii audio de ultimă oră de la HARMAN. Această integrare include boxe puternice care se învecinează cu ecranul, tehnologia de procesare audio producând o experiență de vizionare și sunet nemaipomenită așa cum intenționau creatorii filmului.

Ecranul își păstrează capacitățile avansate de prezentare într-o gamă de condiții de iluminare întunecată sau ambientală. Această flexibilitate face ecranul Cinema LED ideal pentru locațiile care doresc să folosească spațiul lor pentru evenimente corporative, concerte, vizionări de evenimente sportive și competiții de jocuri.

Înainte de debutul comercial, Samsung a încercat ecranul Cinema LED printr-o serie de teste riguroase din industrie pentru a valida performanța și prezentarea. În mai 2017, ecranul Cinema LED a devenit primul produs care a obținut respectarea deplină a standardelor tehnologiei Digital Cinema Initiative (DCI), înaintea lansării sale comerciale.

Această certificare recunoaște capacitatea afișajului de a prezenta întregul spectru de culori cu o precizie aproape de perfecțiune.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 îl primim în locul Galaxy Z Flip 2

Seria Samsung Galaxy S21 este deja disponibilă de mai multe luni și acum așteptăm noile dispozitive pliabile de la Samsung. Producătorul sud-coreean...

Samsung a lansat patch-ul de securitate din aprilie pentru seria Galaxy S8

Samsung a fost primul producător de dispozitive Android care a lansat patch-ul de securitate din aprilie 2021. Compania a lansat deja cea...

Samsung Electro-Mechanics produce un condensator ceramic foarte mic

Producătorul de componente electronice Samsung Electro-Mechanics a dezvoltat un condensator ceramic multistrat (MLCC), de mare capacitate, a declarat compania. Un condensator ceramic...

Samsung Galaxy A52 5G primește patch-ul de securitate din aprilie 2021

Samsung a început să lanseze patch-ul de securitate din aprilie 2021 pe smartphone-urile sale la sfârșitul lunii trecute. Cu toate acestea, majoritatea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 va veni cu S Pen, dar fără un slot dedicat

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold oferă o productivitate mai mare și multitasking mai bun, grație ecranului mare și capacității de a...

Actualizarea Sony PS5 aduce suport pentru Samsung TV de 120 fps 4K

Sony a lansat o actualizare pentru consola Sony PlayStation 5 care rezolvă problemele de compatibilitate cu televizoarele Samsung. Sony PS5 trebuia să...

Samsung a început dezvoltarea firmware-ului la Galaxy Z Flip 2 (3)

Samsung urmează să lanseze două noi smartphone-uri pliabile în acest an, câte unul din fiecare în seria Fold și Flip. Există indicii...