Acasă Stiri Samsung lansează primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume

Samsung lansează primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume

La compania Lotte Cinema în Lotte World Tower din Corea de Sud, Samsung a lansat primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume, Cinema LED.

Lotte Cinema este o companie de divertisment care oferă spectacole de teatru, film și servicii de distribuție a filmelor pe tot globul.

Conceput ca un afișaj cu LED-uri de înaltă dinamică (HDR), ecranul Cinema LED creează o experiență de vizionare mai captivantă și mai vibrantă, prin intermediul imaginii de ultima generație și a unui sunet real, mulțumită colaborării dintre HARMAN Professional Solutions și Samsung Audio Lab.

Prin culori mai clare și mai realiste, prin sistemul audio complementar și o prezentare elevată, ecranul Cinema LED face spectatorii să se simtă ca și cum ar face parte din imagine„, a declarat HS Kim, președintele Visual Display Business de la Samsung Electronics.

Suntem încântați să colaborăm cu Lotte Cinema pentru a aduce această tehnologie pentru spectatori și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să modelam cinematograful viitorului„, a continuat Kim.

Prezentarea de la Lotte World Tower a fost un real succes pentru divizia de afișaje Samsung Display.

 Lotte World Tower este un zgârie-nori de 123 de etaje, cu o înălțime de 555 metri situat în Seul, Corea de Sud. A fost deschis publicului la 3 aprilie 2017 și este a cincea cea mai înaltă clădire din lume. Structura este proiectată pentru a rezista la cutremure de până la o magnitudine de 9 grade pe scara Richter și la vânturi cu viteză mai mare de 80 m/s. 

Afișajul Cinema LED de la Samsung are o lățime de aproximativ 10,3 metri și poate adopta o varietate de configurații asigurând în același timp niveluri superioare de performanță tehnică, fiabilitate și calitate.

Afișajul aduce puterea vizuală a calității imaginii HDR pe ecran mare și îmbogățește conținutul cu o rezoluție ultra-precisă de 4K (4096 x 2160) și niveluri de luminozitate de vârf (146fL) de aproape 10 ori mai mare decât cel oferit de tehnologiile standard ale proiectorului. Într-o prezentare futuristă și fără distorsiuni, ecranul Cinema LED utilizează setări de contrast ultra și tonuri de gri pentru a afișa culorile cele mai strălucitoare, cele mai adânci nuanțe de negru și albul cel mai pur, la un raport de contrast uluitor.

Pentru a merge mai departe cu tehnologia video uimitoare Samsung a cuplat ecranul Cinema LED cu tehnologii audio de ultimă oră de la HARMAN. Această integrare include boxe puternice care se învecinează cu ecranul, tehnologia de procesare audio producând o experiență de vizionare și sunet nemaipomenită așa cum intenționau creatorii filmului.

Ecranul își păstrează capacitățile avansate de prezentare într-o gamă de condiții de iluminare întunecată sau ambientală. Această flexibilitate face ecranul Cinema LED ideal pentru locațiile care doresc să folosească spațiul lor pentru evenimente corporative, concerte, vizionări de evenimente sportive și competiții de jocuri.

Înainte de debutul comercial, Samsung a încercat ecranul Cinema LED printr-o serie de teste riguroase din industrie pentru a valida performanța și prezentarea. În mai 2017, ecranul Cinema LED a devenit primul produs care a obținut respectarea deplină a standardelor tehnologiei Digital Cinema Initiative (DCI), înaintea lansării sale comerciale.

Această certificare recunoaște capacitatea afișajului de a prezenta întregul spectru de culori cu o precizie aproape de perfecțiune.

Stiri

Un Samsung Galaxy Note 22 poate fi lansat în 2022

Peste aproximativ două săptămâni, Samsung va găzdui un mare eveniment Galaxy Unpacked pentru a anunța cele mai noi produse mobile. Sunt așteptate...

Samsung va deschide o nouă eră în inovația smartphone-urilor

Publicăm mai jos editorialul postat recent de TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business, Samsung Electronics. Aflăm de aici ce...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...