Acasă Stiri Samsung lansează primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume

Samsung lansează primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume

La compania Lotte Cinema în Lotte World Tower din Corea de Sud, Samsung a lansat primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume, Cinema LED.

Lotte Cinema este o companie de divertisment care oferă spectacole de teatru, film și servicii de distribuție a filmelor pe tot globul.

Conceput ca un afișaj cu LED-uri de înaltă dinamică (HDR), ecranul Cinema LED creează o experiență de vizionare mai captivantă și mai vibrantă, prin intermediul imaginii de ultima generație și a unui sunet real, mulțumită colaborării dintre HARMAN Professional Solutions și Samsung Audio Lab.

Prin culori mai clare și mai realiste, prin sistemul audio complementar și o prezentare elevată, ecranul Cinema LED face spectatorii să se simtă ca și cum ar face parte din imagine„, a declarat HS Kim, președintele Visual Display Business de la Samsung Electronics.

Suntem încântați să colaborăm cu Lotte Cinema pentru a aduce această tehnologie pentru spectatori și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să modelam cinematograful viitorului„, a continuat Kim.

Prezentarea de la Lotte World Tower a fost un real succes pentru divizia de afișaje Samsung Display.

 Lotte World Tower este un zgârie-nori de 123 de etaje, cu o înălțime de 555 metri situat în Seul, Corea de Sud. A fost deschis publicului la 3 aprilie 2017 și este a cincea cea mai înaltă clădire din lume. Structura este proiectată pentru a rezista la cutremure de până la o magnitudine de 9 grade pe scara Richter și la vânturi cu viteză mai mare de 80 m/s. 

Afișajul Cinema LED de la Samsung are o lățime de aproximativ 10,3 metri și poate adopta o varietate de configurații asigurând în același timp niveluri superioare de performanță tehnică, fiabilitate și calitate.

Afișajul aduce puterea vizuală a calității imaginii HDR pe ecran mare și îmbogățește conținutul cu o rezoluție ultra-precisă de 4K (4096 x 2160) și niveluri de luminozitate de vârf (146fL) de aproape 10 ori mai mare decât cel oferit de tehnologiile standard ale proiectorului. Într-o prezentare futuristă și fără distorsiuni, ecranul Cinema LED utilizează setări de contrast ultra și tonuri de gri pentru a afișa culorile cele mai strălucitoare, cele mai adânci nuanțe de negru și albul cel mai pur, la un raport de contrast uluitor.

Pentru a merge mai departe cu tehnologia video uimitoare Samsung a cuplat ecranul Cinema LED cu tehnologii audio de ultimă oră de la HARMAN. Această integrare include boxe puternice care se învecinează cu ecranul, tehnologia de procesare audio producând o experiență de vizionare și sunet nemaipomenită așa cum intenționau creatorii filmului.

Ecranul își păstrează capacitățile avansate de prezentare într-o gamă de condiții de iluminare întunecată sau ambientală. Această flexibilitate face ecranul Cinema LED ideal pentru locațiile care doresc să folosească spațiul lor pentru evenimente corporative, concerte, vizionări de evenimente sportive și competiții de jocuri.

Înainte de debutul comercial, Samsung a încercat ecranul Cinema LED printr-o serie de teste riguroase din industrie pentru a valida performanța și prezentarea. În mai 2017, ecranul Cinema LED a devenit primul produs care a obținut respectarea deplină a standardelor tehnologiei Digital Cinema Initiative (DCI), înaintea lansării sale comerciale.

Această certificare recunoaște capacitatea afișajului de a prezenta întregul spectru de culori cu o precizie aproape de perfecțiune.

Stiri

Concept Samsung Galaxy S22 Ultra: va fi un smartphone de excepție

În ultimele săptămâni am aflat multe despre noile modele din seria Galaxy S22 care vor fi anunțate la începutul anului 2022. Am...

Pagina de asistență pentru Samsung Galaxy S21 FE este iarăși activă!

Galaxy S21 FE, prietenos cu bugetul, dar cu specificații premium, încă nu ne dă pace. Este unul dintre telefoanele Samsung despre care...

Tastatura Samsung va veni cu integrare nativă Grammarly

Samsung și Grammarly au anunțat de două zile un parteneriat pentru a integra sugestiile de scriere Grammarly direct în tastatura Samsung pe...

Samsung Galaxy M33 5G: primele informații despre viitorul smartphone

Samsung lansează permanent noi telefoane din toate gamele sale. Dacă știm aproximativ mersul lansărilor pentru seria Galaxy S, nu suntem foarte siguri...

Galaxy A7 (2018) primește actualizarea de securitate din octombrie 2021

Samsung a lansat actualizarea de securitate din octombrie 2021 pe unul dintre smartphone-urile sale medii mai vechi. Actualizarea de securitate este acum...

Noile Samsung Galaxy Book cu cipuri Intel din a 11-a generație și 5G

Samsung a anunțat trei noi completări la seria sa Galaxy Book: Galaxy Book, Galaxy Book Odyssey și Galaxy Book Pro 360 5G....

Android 12 aduce pictograme care se colorează cu imaginea de fundal

În prezent, nu puteți instala oficial actualizarea Android 12 pe niciun telefon Samsung. Din fericire, programul beta pentru seria Galaxy S21 este...