Ecranul Samsung E5 OLED LTPO este cel mai bun, conform DisplayMate

345
Ecranul Samsung LTPO OLED E5 cel mai bun considera DisplayMate
Sursa Foto: via SamMobile.com

Am scris la începutul acestei luni că Samsung a dezvoltat ecranul E5 OLED LTPO pentru seria iQOO 8. Ieri modelele Vivo iQOO 8 și iQOO 8 Pro au fost lansate în China. Analiza afișajului iQOO 8 Pro publicată de DisplayMate arată că performanța sa este cea mai bună din industrie.

Ecranul Samsung E5 OLED LTPO de 6,8 inch (17,27 cm) utilizat în iQOO 8 Pro are rezoluție QHD+ (3.200 x 1.440 pixeli). Are un raport de aspect 20: 9, rata de reîmprospătare variabilă de până la 120Hz, HDR10 și Dolby Vision. Afișajul a obținut un marcaj A+ la testul DisplayMate și a primit premiul DisplayMate pentru cel mai bun afișaj pentru smartphone.

Ecranul Samsung E5 OLED LTPO cel mai bun din lume

Au fost efectuate 14 teste diferite, inclusiv cele legate de luminozitate, precizia culorii, acoperirea DCI-P3 și gamă de culori sRGB și reflectanța ecranului. Testele au arătat că afișajul E5 OLED de tip LTPO produs de Samsung Display este extraordinar. Are o reproducere excelentă a culorilor, acoperire de 112% DCI-P3 și 140% spații de culoare sRGB. Ecranul Samsung E5 OLED LTPO are luminozitatea maximă a ecranului complet de 980 de niți și luminozitate APL scăzută de 1.508 de niți.

Noul ecran Samsung a prezentat, de asemenea, cea mai mică reflectanță a ecranului testată vreodată de DisplayMate. Șapte din cele paisprezece teste de performanță ale acestui nou panou OLED au fost clasificate „vizual nedistinguibil de perfect.” Ecranul folosește același aranjament Diamond Pixel folosit pe afișajul Eco² OLED aflat pe Samsung Galaxy Z Fold 3. În afară de performanțe îmbunătățite, noul panou de afișaj consumă, de asemenea, o putere mai mică.

DisplayMate este un standard american pentru calibrarea, testarea, evaluarea și compararea tuturor tipurilor de afișaje. Sunt incluse aici monitoare, afișaje mobile și televizoare, printre altele. DisplayMate este utilizat de publicații și producătorii de telefoane pentru teste și recenzii.

Conform SamMobile, iQOO 8 Pro are un panou E5 OLED LTPO cu rezoluția QHD+ de 6,8 inch cu o rată variabilă de 120Hz. Smartphone-ul are triple-camera la spate cu 50MP + 48MP + 13MP și o cameră selfie de 16MP. Procesorul Snapdragon 888+ este la bord însoțit de 8 / 12GB RAM și 256 / 512GB stocare. Android 11 și interfața OriginOS sunt pe partea de software.

Telefonul produs de filiala Vivo mai are cititor de amprentă cu ultrasunete și o baterie de 4.500mAh. Aceasta are încărcare rapidă prin cablu de 120W, încărcare rapidă wireless de 50W și încărcare wireless inversă de 10W. Telefoanele iQOO nu sunt comercializate la nivel global, China fiind principala piață.