Galaxy Z Fold 3 cu un nou ecran Eco² OLED mai eficient energetic

825
Galaxy Z Fold 3 cu un nou ecran Eco² OLED mai eficient energetic
Sursa Foto: prin SamMobile.com

Galaxy Z Fold 3, care a fost prezentat săptămâna trecută, vine cu diverse îmbunătățiri față de predecesorul sau. Are un procesor mai rapid, un corp mai rezistent, un rating IPX8 pentru rezistență la apă și compatibilitate S Pen. Compania sud-coreeană a dezvăluit acum că Galaxy Z Fold 3 are, de asemenea, un afișaj mai eficient din punct de vedere al consumului de energie. Este vorba despre un Super AMOLED Eco² OLED.

Samsung Display a anunțat ieri că a dezvoltat un nou panou OLED flexibil numit Eco² OLED. Acesta este utilizat deja în smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3. Panoul Eco² OLED este cu 25% mai eficient din punct de vedere energetic decât ecranul utilizat în Samsung Galaxy Z Fold 2. Pentru a realiza acest lucru, compania a folosit o nouă structură de panouri laminate, față de un polarizator convențional. Noua structură blochează reflexia luminii externe și crește transmitanța luminii cu 33%.

Ecran Eco² OLED pe Galaxy Z Fold 3

Placa polarizantă, de obicei utilizată în panourile OLED, este o foaie opacă care mărește vizibilitatea OLED oprind lumina din afara panoului să lovească electrozii între pixeli și să fie reflectată. Cu toate acestea, scade lumina produsă de panoul OLED cu mai mult de 50%.

În timp ce alte companii au încercat să înlocuiască acest polarizator, Samsung Display a devenit prima companie care a realizat-o. Panoul Eco² OLED permite și utilizarea unei camere sub ecran pentru o experiență de vizualizare fără margini și fără găuri. Samsung Display a înregistrat noua marcă comercială în șapte piețe, inclusiv China, Japonia, Coreea de Sud, Marea Britanie și SUA.

Japonia este o țară formată din 6.852 de insule care acoperă 377.975 kilometri pătrați. Japonia este a treia cea mai mare economie a lumii (conform PIB-ului nominal). Este al cincilea cel mai mare exportator și importator mondial.

Sungchul Kim, președinte și șeful Mobile Display Business la Samsung Display, a declarat, conform SamMobile: „Eco² OLED este o tehnologie revoluționară care reduce semnificativ consumul de energie prin îmbunătățirea designului ecranului. Odată cu trecerea la 5G și la dispozitive cu ecrane pliabile mai mari, industria are nevoie de componente eficiente din punct de vedere energetic. Acestea trebuie să compenseze preocupările privind durata de viață a bateriei pe care aceste tehnologii le pot aduce. Pe lângă Eco² OLED, Samsung Display va continua să optimizeze tehnologiile și să producă materiale organice care reduc consumul bateriei.”