Numele ecranului smartphone-ului pliabil Galaxy X poate fi „Infinity-V”

820

Samsung a înregistrat o marcă comercială la Korean Industrial Property Office (KIPO), pentru numele „Infinity-V”. Potrivit site-ului GalaxyClub, cererea a fost depusă la Biroul de Proprietate Intelectuală din Coreea de Sud la 26 octombrie 2018. Se specifică în cerere că acest nume este destinat pentru „smartphone-uri și afișaje pentru telefoane inteligente„. Această cerere de marcă poate dezvălui numele afișajului viitorului smartphone Samsung pliabil sau chiar pentru Galaxy S10.

De-a lungul anilor, smartphone-urile au rămas în format tradițional de 16: 9. Dar în martie 2017 Samsung a dat startul unei noi tendințe prin introducerea afișelor sale Infinity. Acestea utilizează în prezent un raport de aspect înalt de 18,5: 9 și pot fi găsite atât pe ofertele premium, cât și pe cele medii. Cu toate acestea, Samsung este de așteptat să extindă acest format la 19,5: 9 pe smartphone-urile sale începând cu 2019.

Termenul „Infinity” este folosit pentru ecranele actuale ale dispozitivelor Galaxy S9 și Galaxy S8. Samsung Galaxy S8 a fost lansat anul trecut, acesta fiind primul smartphone de la producătorul sud-coreean cu afișaj Infinity. Afișajul mare și marginile înguste ale ecranului au fost primordiale și au făcut să obținem mai multă suprafață a ecranului, fără ca dispozitivul să devină mai mare. Galaxy S9 are un design similar cu modelul S8.

Samsung Infinity-V pentru Galaxy X / F pliabil sau pentru Galaxy S10

Samsung folosește numele „Infinity” și pentru dispozitive plate fără margini curbate, cum ar fi Galaxy A9 și Galaxy A8. Cu denumirea „Infinity-V”, litera „V” apărută în denumire, o asociem cumva cu un afișaj care poate avea forma „V”. Gândul ne duce imediat la un smartphone pliabil și la Galaxy X / F.

De altfel, Samsung a folosit numele de cod intern”Project Valley” pentru o versiune timpurie a smartphone-lui pliabil. În acel nume litera V din numele Valley a sugerat forma V a dispozitivului. Și acum, V reapare, în combinație cu noul stil de design al companiei Samsung. „V” ar putea reprezenta natura pliabilă a afișajului.

Litera V nu este utilizată deloc în alfabetul polonez, unde litera V apare ca W. Semnificația lui V ca simbol latin pentru numărul 5 nu are nici o legătură cu litera V. Acest V este jumătate din X, simbolul latin pentru numărul 10.

În acest moment nu știm mai multe despre afișajul Samsung Infinity-V. Săptămâna viitoare, Samsung Developer Conference (SDC 2018) va avea loc în SUA. Gigantul tech sud-coreean se pregătește să prezinte smartphone-ul pliabil Galaxy X / F. În prezent, detalii cum ar fi raportul de aspect, rezoluția sau chiar grosimea marginilor și a afișajului acestui aparat rămân neclare. Deoarece acest ecran va fi pliabil, este logic faptul că Samsung are un nume diferit pentru acest tip de ecran, posibil Infinity-V.

Toate informațiile indică faptul că Samsung va prezenta smartphone-ul pliabil. Prima versiune va fi în mod sigur o ediție limitată, care va apărea într-un număr limitat de țări – la un preț ridicat. Dacă este vorba de Samsung Galaxy F, Galaxy X sau altceva, vom vedea săptămâna viitoare la San Francisco.