Prima motocicletă electrică Harley-Davidson are baterii Samsung

1218

Harley-Davidson, liderul mondial în motociclete, va instala baterii Samsung SDI în prima sa motocicletă electrică. Harley-Davidson a prezentat prima sa motocicletă „LiveWire” la CES 2019 din Las Vegas, potrivit ETNews. Producătorul de motociclete cu un istoric de 116 ani a colaborat cu Samsung SDI într-un proiect de dezvoltare a motocicletelor electrice începând cu anul 2014.

Harley-Davidson a început să lucreze la prima motocicletă electrică în 2014 cu proiectul LiveWire. După patru ani de colaborare cu Samsung SDI, a devenit LiveWire Motorcycle. Harley-Davidson a adaptat tehnologia de construcție pentru a se potrivi cu bateria prismatică furnizată de Samsung SDI. Harley-Davidson a început să dezvolte o motocicletă electrică ca răspuns la solicitările mai multor clienți.

Harley-Davidson LiveWire în 3,5 secunde ajunge la 100 km/h

Colaborarea cu Samsung SDI a îmbunătățit distanța parcursă. Acum cu o singură încărcare Harley-Davidson LiveWire poate parcurge 180 km. Pentru comparație, primul model electric putea parcurge doar 60 de km cu o singură încărcare. Harley-Davidson LiveWire poate ajunge la viteza de 100 km / h în doar 3,5 secunde.

Noul model electric are acum un alt sunet. Are sunet de mare viteză, a schimbat sunetul clasic de motocicletă Harley, cu un sunet de „uscător de păr”. Samsung DSI furnizează baterii EV (electric-vehicle) și pentru producători de autovehicule electrice. LiveWire este programată să fie lansată în a doua jumătate a anului, a declarat Samsung SDI.

Harley-Davidson Motor Company este un producător american de motociclete cu sediul în Milwaukee, Wisconsin. A fost fondat în anul 1903. Numele vine de la William S. Harley și Arthur Davidson care au pus un motor de 116 cm³, la bicicleta lor. Doar trei țări din lume, în afara SUA, au fabrici de producție Harley-Davidson: Brazilia, Thailanda și India.

Mark Mac Alistair vicepreședintele companiei americane a declarat. „Lumea se află la o intersecție istorică în evoluția a transportului și Harley-Davidson este în prim plan. Spiritul și inovația brand-ului nostru este următorul pas pentru toate toate categoriile de viață. Vrem să creem noi produse și oportunități„.

Jung Wk Kim vicepreședinte Samsung SDI a spus. „Bateria ca forță motrice este o cheie pentru transportul din viitor și vom continua să o inovăm. Diversificarea modelelor de baterii pentru motoare electrice și autovehicule electrice este mereu în atenția noastră„.