Noi electrocasnice robotizate lansate de Samsung la CES 2021

470
Noi electrocasnice robotizate lansate de Samsung la CES 2021
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

La CES 2021, Samsung Electronics a lansat noi aparate electrocasnice inovatoare care ajută la automatizarea sarcinilor zilnice. Noul aspirator JetBot 90 AI+ este dotat cu tehnologii inteligente care îi optimizează traseul de curățare și răspund mediului său. Între timp, noile mașini de spălat și uscătoare Smart Dial cu încărcare frontală folosesc inteligența artificială pentru a afla preferințele utilizatorului și pentru a recomanda cicluri optime de spălare și uscare. Atât JetBot 90 AI+, cât și mașina de spălat inteligentă WF8800A au fost premiate cu CES 2021 Innovation Awards.

Folosind o combinație de senzori și tehnologie de recunoaștere a obiectelor îmbunătățită de AI, JetBot 90 AI+ navighează prin casă cu eficiență și grijă. Un senzor LiDAR, similar cu cel folosit la autoturismele care conduc singure, detectează distanța și urmărește locația pentru mișcări precise. Un senzor 3D recunoaște diferența dintre obiecte, cum ar fi o jucărie și piciorul unui scaun. Detectează chiar și obiecte mici pe podea și recunoaște forma unei camere pentru a manevra în jurul ei. Un algoritm de recunoaștere a obiectelor îi permite să identifice obiectele și să mapeze. Astfel poate alege cea mai sigură și mai eficientă rută. Samsung JetBot 90 AI+ folosește apoi aceste informații pentru a curăța îndeaproape obiectele de pe podea, asigurându-se în același timp de o distanță sigură față de obiectele fragile sau delicate.

Samsung JetBot 90 AI+ cu sistemul Jet Cyclone

Pe măsură ce curăță podeaua, motorul invertor digital avansat al JetBot 90 AI+ maximizează puterea de aspirație de 30W a sistemului său Jet Cyclone pentru a prinde praful din aer și murdăria de pe podea. Acest sistem Jet Cyclone este și în aspiratorul Samsung Jet lansat anul trecut. Peria de auto-curățare are fibre fine realizate din materiale textile moi și preia praful de pe podea iar aerul aspiră praful din orice loc.

Când a terminat curățenia aspiratorul Samsung JetBot 90 AI+ se întoarce automat înapoi la Clean Station. Acolo, golește toată murdăria pe care a adunat-o, praf, păr și alte lucruri mărunte găsite. Toate au fost adunate într-o pungă din interiorul aspiratorului. Această pungă trebuie să o înlocuiți doar o dată la două-trei luni.

Primele modele manuale de aspirator cu burduf au fost dezvoltate în anii 1860. Primele modele motorizate au apărut la începutul secolului 20. În anul 1901 aspiratoarele electrice au fost inventate în mod independent britanicul Hubert Cecil Booth și americanul David T. Kenney.

Prin conectarea la smartphone-ul dvs. prin intermediul aplicației Samsung SmartThings, JetBot 90 AI+ vă pune literalmente puterea de curățare în mâini. Controlați-vă curățenia de oriunde și oricând. Programați-vă o zonă curată, setați „zone interzise” pe o hartă a casei dvs. sau chiar conectați-vă la camera foto pentru a vă supraveghea casa în timp ce sunteți plecat.

Mașina de spălat cu uscător și încărcare frontală W8800

Inovațiile Samsung schimbă continuu modul în care consumatorii abordează sarcinile de zi cu zi. Noile mașini de spălat și uscătoare Smart Dial din seria WF8800 au fost reproiectate pentru a face spălarea rufelor mai ușoară, mai intuitivă și mai puțin stresantă.

Smart Dial învață ciclurile și setările preferate de utilizator. Apoi le acordă prioritate pentru acces rapid într-un panou de control simplificat și ușor de utilizat. De asemenea, recomandă cicluri specifice bazate pe învățarea inteligentă a ciclurilor de spălat anterioare. Caracteristica OptiWash detectează greutatea rufelor și folosește un senzor de turbiditate pentru a determina cantitatea ideală de apă și detergent. De asemenea, determină cât timp să spălați îmbrăcămintea, asigurându-vă că hainele ies cât mai curate.

Folosirea unei mașini de spălat și uscător cuplate nu a fost niciodată mai ușoară. Cu MultiControl, puteți acționa atât mașina de spălat, cât și uscătorul de pe un panou centralizat pe mașină de spălat. Acolo aveți toate comenzile la îndemână.

Puteți utiliza aplicația SmartThings pentru a primi alerte la sfârșitul ciclului, pentru a porni sau opri de la distanță spălarea. De asemenea, puteți programa ciclurile de spălare și multe altele, chiar de pe telefonul smartphone.