Peste 10 milioane de electrocasnice Samsung conectate la SmartThings

229
Peste 10 milioane de electrocasnice Samsung conectate la SmartThings
Sursa foto: Samsung Global Newroom

Numărul de electrocasnice conectate la „SmartThings”, o platformă integrată de conectare a Samsung Electronics, a depășit 10 milioane de unități. Aplicația SmartThings, care a fost lansată pentru prima dată în 2018 conectează diverse aparate electrocasnice Samsung. Este vorba despre aparate de aer condiționat, frigidere și mașini de spălat, dar și purificatoare de aer, cuptoare și mașini de spălat vase.

Din 2019, când funcțiile SmartThings au fost mult extinse, numărul de electrocasnice conectate aproape s-a dublat în fiecare an. Potrivit SamsungNewsroom, numărul de electrocasnice conectate va depăși 12 milioane de unități până la sfârșitul acestui an. Gigantul high-tech sud-coreean se așteptă ca acest număr să ajungă la peste 20 de milioane de unități anul viitor.

SmartThings are marele avantaj al deschiderii. În prezent pot fi conectate peste 300 de dispozitive partenere, nu numai produsele Samsung Electronics, ci și diverse dispozitive, cum ar fi becurile și senzorii. În plus, dacă standardul Home Connectivity Alliance (HCA) va fi aplicat în prima jumătate a anului viitor, va fi posibilă conectarea electrocasnicelor și de la alte mărci, iar gradul de utilizare este de așteptat să crească.

Samsung SmartThings are peste 10 milioane de aparate conectate

Samsung își propune să conecteze mai multe dispozitive cu platforma SmartThings, chiar și dispozitive de la rivalii din industrie. În prezent, un total de 13 mărci, inclusiv GE, Haier, Electrolux și LG Electronics, s-au alăturat unei inițiative de casă inteligentă condusă de Samsung, numită Home Connectivity Alliance.

General Electric Company (GE) este un conglomerat multinațional american fondat în 1892. Din 2021 GE s-a împărțit în trei divizii care se concentrează pe Aviație, Sănătate și Energie. Primul frigider electric a fost inventat de General Electric în 1927.

Consumatorii tineri, în special generațiile MZ și Z sunt principalii utilizatori ai celor mai recente aparate electrocasnice Samsung. Aceștia răspund pozitiv la funcții suplimentare precum funcția de îngrijire a animalelor de companie cu aspirator robot și funcția de scanare a alimentelor pe bază de coduri de bare, care oferă informații despre gătit pentru casă.

Motivele pentru care numărul de electrocasnice conectate la SmartThings cresc rapid în fiecare an sunt:

  • Funcția de notificare care anunță sfârșitul funcționării aparatului de uz casnic
  • Notificare cu informații despre defecțiuni prin intermediul unui smartphone
  • Funcția de control de la distanță pentru electrocasnice
  • Capacitatea pentru a conecta și gestiona diverse aparate electrocasnice într-o singură casă.

Dintre serviciile oferite de SmartThings, cel mai folosit de consumatori este „îngrijirea la domiciliu”, care oferă upgrade de software și ajută la diagnosticarea și gestionarea produselor. Serviciul de îngrijire la domiciliu este unul dintre cele șase servicii oferite de „SmartThings Home Life”. Cuprinde inclusiv gătit, energie, îngrijire a aerului, îngrijire la domiciliu, îngrijire a îmbrăcămintei și îngrijirea animalelor de companie.

Pe fondul creșterii facturilor la energie și al cererilor tot mai mari pentru o creștere durabilă, funcția de monitorizare a consumului de energie electrică câștigă popularitate, numărul lunar de utilizatori se dublează în timpul sezonului de vară.