Epic Games Store va ajunge pe telefoanele Galaxy în acest an

94
Epic Games Store
Sursa foto: Epic Games

Compania americană care produce și comercializează jocuri, Epic Games a confirmat că își va aduce Epic Games Store pe Android și iOS mai târziu în acest an. Lansarea sa pentru sistemul de operare Android ar trebui să fie la nivel global. În același timp, versiunea pentru sistemul de operare iOS va fi probabil limitată la UE.

Relativ recent, Epic Games a concediat aproape 900 de angajați în încercarea de a fi profitabil. Concurentul său Steam, o platformă globală de distribuție digitală a jocurilor video, tocmai a anunțat că se va lansa în curând pe Android și iOS. Cu toate acestea, anunțul Epic Games este lipsit de detalii și ridică mai multe întrebări la care sunt puține răspunsuri. Pentru început, nu precizează dacă disponibilitatea va fi globală sau doar limitată la unele regiuni, potrivit Notebookcheck.

Decizia Apple de a închide (și ulterior de a restabili) contul de dezvoltator Epic sugerează că acesta ar putea ajunge în UE doar ca magazin de aplicații terță parte, cel puțin pe iOS. Utilizatorii de Android, pe de altă parte, nu ar trebui să aibă probleme la încărcarea laterală a APK-ului dacă nu ar fi disponibil oficial în regiunea lor. În continuare, postarea pe X nu specifică dacă Epic Games Store va servi ca o vitrină cu drepturi depline sau ca o aplicație însoțitoare precum Steam.

Având în vedere istoria companiei, probabil că este valabilă prima variantă. Epic Games a confirmat că le va permite dezvoltatorilor să păstreze 88% din câștigurile lor. Acest procent este mult mai mare decât cel de 70% pe care îl obține din Google Play/Apple App Store. În cele din urmă, Epic Games nu menționează când Magazinul va fi disponibil pe cele două platforme decât „mai târziu în acest an”.

Epic Games este o companie americană fondată în 1991 cu sediul Cary, North Carolina, US. Compania are filiale și divizii în Australia, UK, China, Canada, Germania, Brazilia, Coreea și Suedia. În 2024 are ~4.360 angajați la nivel mondial.

Chiar și imaginea sa teaser numește UI „numai concept”, ceea ce înseamnă că ar putea dura o perioadă. Apoi, este întrebarea ce jocuri vor fi disponibile prin Epic Games Store. Fortnite pare a fi o idee, dar va trebui să fie completat de alte exclusivități pentru a conta un pic în spațiul de joc mobil deja saturat. Deci așteptăm în acest an la apariția Epic Games Store pe telefoanele Samsung Galaxy.