Era smartphone-urilor Samsung „Made în Coreea” a ajuns la sfârșit

1350

Perioada de glorie pentru fabricile Samsung de smartphone-uri din Coreea de Sud pare să se fi încheiat. Atât gigantul high-tech cât și LG Electronics își închid liniile de producție ca rezultat al reducerii producției interne. Samsung își mută liniile locale de producție în Vietnam și în alte țări unde costurile forței de muncă sunt mai mici.

Potrivit analiștilor din domeniu este rezultatul stagnării continue a pieței mondiale a smartphone-urilor. Acest lucru este în plus față de creșterea concurenței constructorilor chinezi de telefoane, cum ar fi Huawei și Xiaomi. Aceștia vin cu specificații foarte bune și un preț incredibil de mic. Aceste lucruri au făcut ca analiștii economici să estimeze că producția de smartphone-uri din Coreea ar putea ajunge în curând la zero.

În Vietnam sunt produse aproximativ 50% din telefoanele Samsung

Pe fondul stagnării pieței smartphone-urilor la nivel mondial și intensificării concurenței, producătorii coreeni de telefoane inteligente nu au altă soluție decât să reducă costurile„. A spus un analist din industrie telefoniei mobile sub protecția anonimatului, potrivit KoreaTimes.

Producția de telefoane Samsung în Vietnam nu este ceva nou. Aproximativ 50% dintre telefoanele Samsung au fost produse până acum în Vietnam! Smartphone-uri cum ar fi Galaxy S8 și S8+, Galaxy S9 și S9+ sau mai multe telefoane din vechea gamă Galaxy A sau Galaxy J au fost și sunt produse în Vietnam.

Vietnam oficial Republica Socialistă Vietnam, este cea mai estică țară din Peninsula Indochina. Cu aproximativ 94,6 milioane de locuitori în 2016, este a 15-a țară cu cea mai mare populație din lume. Potrivit unui studiu publicat în 2007, 81,5% din vietnamezii sunt atei.

Potrivit Google Analytics, smartphone-urile produse în Coreea au reprezentat 11,4% din totalul vânzărilor pe piața mondială în 2008. Cifra a scăzut drastic până la un procent de 1,3% în 2018. Cifra este de așteptat să scadă în continuare după decizia LG Electronics de a renunțat la fabrica din Pyeongtaek până la sfârșitul anului. LG va reloca producția la Hai Phong din Vietnam, unde firma are o fabrică din 2014. Fabrica LG din Pyeongtaek a avut o capacitate de producție de 5 milioane de dispozitive.

De asemenea, Samsung Electronics își reduce producția în Coreea de Sud. Compania a produs aproximativ 60 de milioane de smartphone-uri anual în Coreea acum zece ani, dar în prezent produce aproximativ 20 de milioane, potrivit surselor din domeniu.

Samsung are fabrici în Brazilia, Vietnam, India și Indonezia

Momentan producția de smartphone-uri a firmei din Coreea nu mai are prea multă importanță. Samsung are unități de producție în Vietnam, Brazilia, India și Indonezia. În aceste locații gigantul tech produce aproximativ 300 de milioane de dispozitive pe an în total. Samsung produce jumătate din toate smartphone-urile sale în Vietnam. Compania sud-coreeană intenționează de asemenea să construiască fabrici suplimentare în India, încercând să crească producția de smartphone-uri acolo.

Aceste mișcări sunt vizate în mod evident pentru reducerea costurilor, pe fondul costurilor cu forța de muncă relativ ridicată din Coreea de Sud și a creșterii prețurilor componentelor. Salariul minim lunar în Vietnam variază de la 126 la 180$ în 2019.