Eroare de afișare la Galaxy Fold care afectează unele smartphone-uri

901

Samsung a declarat că a oferit reprezentanților mass-media un număr limitat de eșantioane mai timpurii ale smartphone-ului Galaxy Fold. Mai mulți jurnaliști și bloggeri specializați în acest domeniu au raportat unele probleme cu smartphone-urile pliabile testate. Sansung a primit și răspunsuri negative privind afișajul pliabil al telefoanelor care au fost trimise spre testare. Aceste dispozitive vor fi acum revizuite în mod amănunțit de experții companiei pentru a vedea care au fost motivele pentru erorile de afișare apărute.

Ecranul interior are un strat protector, un film de protecție care nu trebuie să fie scos de pe ecran. Aceasta este o parte importantă a „structurii de afișare” pentru a proteja ecranul de zgârieturi accidentale. Samsung a declarat că unii testeri au încercat să elimine stratul protector de pe ecran, cauzând pagube, conform SamMobile. Dar au fost și dispozitive Galaxy Fold la care nu a fost eliminată folia protectoare, care au avut probleme.

Îndepărtarea filmului de protecție de pe ecranul lui Galaxy Fold este problema

Filmul de protecție de pe Galaxy Fold nu pare să fie un protector standard de ecran ca cel care vine cu Galaxy S10. Acest protector este vizibil pe ecran dacă te uiți atent, ceea ce ar putea determina unii utilizatori să-l elimine după ce au despachetat dispozitivul. Sperăm că avertizarea de pe folia protectoare să fie extrem de vizibilă când smartphone-ul pliabil Samsung va ajunge în magazine.

Este posibil ca unitățile trimise reprezentanților media pentru testare să nu fi avut această folie de plastic. Potrivit lui Andrew Manganelli, un profesionist în tehnologie de la MKBHD, smartphone-ul primit nu a avut nici un avertisment privind folia de protecție. Jurnaliștii care au testat Galaxy Fold au dezvăluit că afișajul a încetat să mai funcționeze după o zi sau două de utilizare. Se pare că îndepărtarea filmului de protecție preinstalat pe ecran a fost motivul pentru care apar problemele cu afișajul.

MKBHD este un canal YouTube creat în 2008. Numele vine de la Marques K. Brownlee + HD (high-definiton), un profesionist considerat „cel mai bun examinator de tehnologie de pe planetă”. MKBHD este foarte cunoscut pentru conținutul său despre smartphone-uri. MKBHD are peste 8,29 milioane de abonați și peste 1,25 miliarde de vizualizări în aprilie 2019.

Jumătate din unitățile trimise pentru testare au avut probleme și acestea provin de la utilizatori care au scos stratul de plastic care acoperă afișajul. Samsung Galaxy Fold include un avertisment pe folia de plastic care acoperă dispozitivul atunci când este în ambalaj.

Samsung a luat măsuri pentru informarea cumpărătorilor

Rămâne de văzut cât de răspândită este problema, deoarece aceste sesizări privind Galaxy Fold sunt doar din SUA. Samsung a oferit deja înlocuitori pentru foliile dezlipite celor care au avut probleme cu afișajul. Momentan nu este clar dacă noile smartphone-uri ce vor fi comercializate vor avea aceeași problemă după câteva zile.

Deoarece Samsung Galaxy Fold este un produs de primă generație, este inevitabil că vor exista unele probleme. Cu toate acestea, un dispozitiv de aproape 2.000 de euro să aibă probleme după câteva zile de funcționare poate fi un semnal de alarmă. Îndepărtarea acestui strat poate provoca daune, potrivit Samsung. Compania vrea să se asigure că cei care vor cumpăra Galaxy Fold sunt informați în detaliu despre acest fapt. Avertismentul privind indepărtarea filmului protector de pe ecran va fi mult mai vizibil.