Este posibil ca prețul telefoanelor să crească din nou în 2024

172
Este posibil ca preturile telefoanelor sa creasca din nou in 2024
Sursa foto: via phonandroid.com

Recent, divizia de semiconductori a Samsung a anunțat că prețul senzorilor săi va crește semnificativ în 2024. Această informație nu a fost luată în seamă imediat, pe undeva era normal o creștere a prețurilor în actualul context economic. Dar, anunțul Samsung Semiconductor va avea consecințe viitoare asupra telefoanelor și tabletelor la nivel global. Astfel ne așteptăm ca prețul telefoanelor să crească în anul viitor.

Ușoara revenire a vânzărilor globale de smartphone-uri, observată în octombrie 2023, semnalează că la nivel global consumatorii sunt din nou pregătiți să se echipeze cu dispozitive de ultimă generație. Dincolo de preț, unul dintre cele mai importante criterii de selecție pentru cumpărătorii de smartphone-uri rămâne calitatea fotografiilor. În acest domeniu, divizia de semiconductori a Samsung ocupă locul al doilea la nivel global, cu 6,58 miliarde de senzori foto vânduți în 2022. Locul întâi este ocupat de japonezii de la Sony cu 16 miliarde de unități vândute.

Potrivit site-ului chinez Money, gigantul coreean ar trebui să fie primul beneficiar al redresării cererii de smartphone-uri. Compania a anunțat de fapt o creștere a prețurilor la semiconductorii CMOS pentru senzorii de imagine către clienții săi. În ultimii ani, cererea de componente ale senzorilor de imagine CMOS a scăzut, proporțional cu vânzările mai slabe de smartphone-uri.

Acești clienți Samsung sunt producătorii de smartphone-uri, tablete, sisteme embedded și alte gadget-uri electronice. Prin urmare, prețul acestor senzori ar trebui să crească cu „25% în medie în primul trimestru al anului viitor”. Aceasta este o veste proastă pentru consumatori, deoarece piața începe astfel „un nou ciclu de creștere a prețurilor,” potrivit PhonAndroid.

PhonAndroid este un site francez fondat în 2010, scris de profesioniști din domeniu. Publică informații despre ultimele tehnologii mobile, recenzii, sfaturi și multe altele. Este cea mai mare comunitate dedicată știrilor Android și tehnologiei!

Creșterea prețului acestei componente esențiale se va reflecta în prețul smartphone-urilor? Nu putem fi siguri, dar ar fi surprinzător dacă producătorii de telefoane mobile ar absorbi acest cost suplimentar fără ca acesta să fie transferat clienților finali într-un fel sau altul. Din câte se pare, creșterea prețului componentelor senzorului de imagine afectează în principal camerele 32MP și mai mari. Nu știm dacă această schimbare va afecta și prețurile pentru telefoanele Galaxy care vor avea camere de 32MP (Galaxy A54 sau viitoare) sau mai mari.

După doi ani de scădere perpetuă a vânzărilor, producătorii de smartphone-uri văd în sfârșit capătul tunelului și revin la creștere. Acestea fiind spuse, revenirea observată se datorează în principal vânzărilor din țările emergente. Clienții occidentali continuă să amâne achiziționarea unui nou smartphone, motiv pentru care analiștii consideră că anul 2024 ar trebui să fie mult mai favorabil pentru producătorii de smartphone-uri.