În luna octombrie vânzările Samsung Galaxy au scăzut cu 8%

213
Samsung Galaxy vânzări
Sursa foto: androidheadlines.com

În ultimul timp s-a constatat o ușoară creștere globală a vânzărilor de smartphone-uri. În ciuda acestui fapt, Samsung a avut o scădere de la an la an a vânzărilor de telefoane Samsung Galaxy în octombrie. Absența unor noi lansări majore a contribuit și ea la acest lucru. Compania a lansat pe Galaxy S23 FE pe unele piețe luna trecută, dar modelul Fan Editon au a putut face față vânzărilor seriei iPhone 15.

Potrivit unui studiu de piață realizat de Hana Securities, vânzările de smartphone-uri Samsung Galaxy au scăzut cu opt procente față de anul trecut și cu două procente față de luna trecută. Potrivit AndroidHeadlines, Samsung nu a dezvăluit volumul livrărilor de telefoane. Dar, indiferent de acest lucru, aceasta este o scădere mare dacă ținem cont că piața globală a crescut cu 5%. Luna octombrie 2023 a marcat prima creștere anuală a livrărilor de smartphone-uri la nivel global din iunie 2021.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Din păcate, o revenire a pieței după 27 de luni nu a ajutat Samsung să obțină rezultate mai bune. Seria iPhone 15 a impulsionat această creștere și noile iPhone-uri au depășit cu mult vânzările de Samsung, potrivit Hana Securities. Deoarece Apple a lansat cele mai recente modele cu o săptămână mai târziu decât seria sa din 2022, efectul total al vânzărilor lor s-a simțit în octombrie. Acest lucru a afectat creșterea anuală Samsung, în ciuda faptului că seria Galaxy S23 și noile pliabile s-au vândut bine.

Hana Financial Group Inc. este un holding financiar cu sediul în Seul, Coreea de Sud. Hana Securities, fondată în 2005, este o subsidiară a Hana Financial Group și oferă consultanță financiară, studii de piață și mai multe servicii conexe.

Cifra de vânzări cumulată a Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra a atins 25,06 milioane de unități după nouă luni de lansare. Numai modelul Samsung Galaxy S23 Ultra a reprezentat 46% din totalul vânzărilor (11,63 milioane de bunăți). A fost urmat de modelul de bază Galaxy S23 (35% sau 8,91 milioane de unități). Din Samsung Galaxy S23+ a vândut până acum 4,52 milioane de unități. În general, gama a vândut cu 23% mai mult decât seria S22. Galaxy S22, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra au fost vândute în 20,32 milioane de unități în primele nouă luni din 2022.

Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 și-au vândut, de asemenea, mai bine decât predecesorii lor. Samsung a vândut 1,79 milioane de unități din Galaxy Z Fold 5 și 3,08 milioane de Flip 5 în trei luni de la lansare. Flip 4 s-a vândut în 2,87 milioane de bucăți, iar Fold 4 în 1,81 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Cifra de vânzări cumulată a Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 (4,86 milioane) este cu 4% mai mare decât seria pliabilă din 2022 (4,68 milioane).

Telefoanele Samsung din seria A sunt de obicei cele care se vând cel mai bine. Compania lansează mai multe modele în diferite puncte de preț în cadrul gamei în fiecare an. În ciuda concurenței acerbe în segmentul mid-range, vânzările acestor telefoane au rămas constante în octombrie. Din câte se pare, Samsung a fost rănit de lansarea întârziată a iPhone 15 mai mult decât orice luna trecută. Acum ripostează prin aducerea devreme pe piață a seriei Galaxy S24. Cele trei modele de anul viitor vor fi lansate la mijlocul lunii ianuarie.