O nouă experiență de conectivitate cu S Pen pe Galaxy Note 9

1009

Cu o precizie de stilou real S Pen-ul companiei Samsung extinde capabilitățile smartphone-urilor din gama Note. Stylusul S Pen a fost un jucător important în smartphone-uri și istoria gamei Note, de la debutul său în 2011. De la îmbunătățirea sensibilității la presiune la introducerea instrumentelor de productivitate ale Air Command, iconicul S Pen a ridicat în mod constant standardul inovării în smartphone-uri.

Dispunând de cea mai avansată tehnologie de până acum, Galaxy Note 9 cu S Pen-ul cu telecomandă este cel mai bun smartphone Samsung. Acum, cu suport pentru tehnologia Bluetooth low-energy (BLE), noul S Pen oferă o experiență mult mai bogată și mai puternică. Este un instrument de lucru care surprinde în continuare pe toți utilizatorii. Funcționează cu aplicații native, astfel încât stiloul S Pen poate fi folosit pentru a declanșa camera foto, pentru a reda / întrerupe muzică și clipuri video sau derula diapozitive.

Site-ul SamsungNews a chestionat inginerii companiei Samsung care au conceput noul S Pen. Vă prezentăm câteva lucruri punctate de acești artiști care au creat acest stilou.

Cu idei simple au rezolvat probleme complexe

1. Au rezolvat o problemă. Pentru a comanda un smartphone cu un ecran touchscreen atingerea, împingerea și prinderea sau alte mișcări și gesturi făcute cu degetele pe ecran au devenit ceva uzual. Însă există o limitare majoră: funcționează numai atunci când utilizatorii pot atinge fizic telefonul. Deși au existat numeroase încercări în trecut pentru a depăși această constrângere cu tot felul de bețe, bastoane, trepiede și alte gadgeturi, Samsung a venit o soluție mai simplă. A introdus S Pen.

În Franța, termenul „ingénieur” (inginer) nu este un titlu protejat și poate fi folosit de oricine, chiar și de cei care nu dețin o diplomă academică. Elisa Leonida Zamfirescu a fost prima femeie inginer din România, a absolvit Universitatea Tehnică din Berlin în 1912. A fost a doua femeie inginer din lume.

2. Obiectivul avut în vedere cu S Pen. Pentru Samsung Galaxy Note 9, acești ingineri, au vrut să facă un S Pen mai versatil mai performant, pentru a extinde gama de interacțiuni pe care le au utilizatorii cu smartphone-urile lor. Acum utilizatorii pot comunica cu telefonul lor de la o distanță fără nevoia de a purta alte accesorii. Flexibilitatea adăugată prin intermediul S Pen-ului le permite acum să facă mai mult cu telefonul lor. Chiar și atunci când nu reușesc să atingă smartphone-ul, ei se pot bucura de avantajele caracteristicilor lui Note 9.

3. Ideea din spatele noului stylus. Inginerii au avut idea de a combina Bluetooth Low Energy (BLE) cu S Pen pentru a transforma stiloul într-o telecomandă. BLE are nevoie de putere suplimentară pentru a lucra. Asta înseamnă că trebuiau să încorporeze o baterie în interiorul stiloului, păstrând în același timp experiența de scriere și alte funcții. Reîncărcarea bateriei trebuia să fie rapidă și ușoară.

În final rezultatul a fost incredibil
4. A venit și soluția. Funcția Bluetooth necesită un nivel diferit de putere, a fost o provocare în designului circuitului stiloului. Au reușit să găsească un spațiu pentru un Super Capacitor, de unde vine puterea lui S Pen. Dar nu au putut instala un circuit separat înăuntru pentru a alimenta noile caracteristici fără a schimba designul. După numeroase teste și experimente, inginerii au dezvoltat un circuit integrat specific pentru a furniza diferite nivele de curent electric pentru modul de scriere și modul de încărcare. Acest lucru permite, de asemenea, butonului stiloului să detecteze apropierea/depărtarea de Note 9. Astfel poate comuta automat la modul Bluetooth atunci când stylus-ul este departe de smartphone.
5. Rezultatul este ceva incredibil. Echipat cu capabilități Bluetooth, ultimul S Pen oferă libertate și funcționalitate de neegalat. Indiferent dacă este vorba de fotografii pentru grupuri, prezentări PowerPoint sau de controlat muzica și clipuri video. Stiloul S Pen este versatil și poate face orice, poate controla phabletul Note 9 de la o distanță de până la 10m. Clik-urile personalizabile permit, de asemenea, utilizatorilor să schimbe funcțiile Bluetooth pentru a se potrivi nevoilor lor.

Samsung a lansat recent un S Pen SDK, pentru permite dezvoltatorilor terți să adapteze capabilitățile stiloului pentru diferite aplicații. Ne putem aștepta la mai multe aplicații pentru a sprijini S Pen-ul în următoarele săptămâni.