Experiența S Pen pe Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

1614
Experienta S Pen pe Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
Sursa Foto: phonearena.com

Deși Samsung Galaxy S21 Ultra 5G este compatibil cu S Pen, nu vine cu un stilou în cutie la cumpărare. S Pen este vândut ca accesoriu separat pentru acesta, cu aproximativ 40 de euro. Dar cum ar îmbunătăți acest stylus Samsung pe Galaxy S21 Ultra? Ar fi o experiență diferită de utilizarea unui Galaxy Note cu Galaxy S21 Ultra? Vom afla acest lucru în articolul de mai jos.

S Pen este numele stiloului Samsung pentru tablete și smartphone-uri Galaxy. Anumite tablete și telefoane Samsung, cum ar fi Galaxy Tab S7+ și Galaxy Note 20 Ultra, vin cu un S Pen direct din cutie și este parte integrantă din experiența lor. S Pen poate fi folosit pentru a nota diferite memento-uri, a desena și a interacționa complet cu telefonul sau tableta într-un mod mai precis decât cu degetul.

Nu toate stilourile Samsung S Pen sunt la fel

Samsung Galaxy S21 Ultra are un S Pix destul de similar cu cel aflat pe anumite tablete Galaxy. Spre deosebire de stylusul aflat pe modelele Note, cel aflat pe S21 Ultra nu necesită încărcare și nu folosește Bluetooth. Un dezavantaj, conform PhoneArena, este lipsa de sprijin pentru acțiunile aeriene (gesturi aeriene). Cu toate acestea, Samsung a anunțat că un „S-Pen Pro” cu conectivitate Bluetooth va fi lansat în acest an.

Dar, cum se împerechează S-Pen cu S21 Ultra? Nu există împerechere. Când vreți să folosiți S Pen și plasați vârful pe ecran la Galaxy S21 Ultra, acesta va fi detectat și va funcționa cu telefonul. Spre deosebire de procesul mai elaborat de asociere a unui creion Apple cu iPad-ul nu există practic niciun proces de asociere aici.

Wacom este o companie japoneză fondată în 1983. Wacom a lansat prima tabletă grafică cu stilou fără fir în 1984. Proiectează și produce tablete grafice și software CAD. Are sucursale în Australia, UK, Germania, SUA, China și Coreea.

Acest lucru este posibil datorită tehnologiei Wacom folosită de S21 Ultra și de S Pen. Tehnologia de rezonanță electromagnetică Wacom permite telefonului și stylusului să se detecteze reciproc chiar și de la mică distanță. Și datorită acestei tehnologii și a eficienței sale, acest S Pen nu necesită nicio asociere sau încărcare.

O mulțime de lucruri puteți face cu Pix-ul Samsung și S21 Ultra

Ce pot face cu S Pen pe un S21 Ultra? Orice, de la scrierea de note la multitasking ca un profesionist. S Pen este un instrument excelent pentru notare, deși puteți trece cu siguranță dincolo de asta și puteți desena piese de artă elaborate cu el. Este, de asemenea, un stilou destul de confortabil de utilizat pentru interacțiuni generale cu smartphone-ul. Dacă aveți degete mari și vă luptați pentru a efectua atingeri precise pe ecran, utilizarea S Pen vă poate ajuta.

S Pen-ul pentru S21 Ultra reacționează imediat ce atingeți ecranul și va dezvălui un meniu de comenzi legate de stylus. Acestea includ o comandă rapidă pentru crearea unei note și alta pentru a face o captură de ecran și a scrie peste ea. În aplicația Samsung Notes și alte aplicații acceptate, ținând apăsat butonul S Pen, vârful său va servi ca radieră. Cu toate acestea, așa cum am menționat, acest pix nu are suport pentru acțiuni aeriene precum Galaxy Note. Astfel, nu puteți utiliza acest S Pen ca telecomandă wireless pentru Galaxy S21 Ultra.

Unde păstrați S Pen-ul lui Samsung Galaxy S21 Ultra?

Scrierea notelor cu S Pen pe S21 Ultra se simte grozav și este o experiență mai bună decât scrierea cu Apple Pencil pe un iPad. Acest lucru se datorează faptului că Apple Pencil are un vârf din plastic dur, în timp ce S Pen are unul moale. Astfel, oferă o experiență de scriere mai naturală.

Din păcate, numai S21 Ultra are suport S Pen. Galaxy S21 și Galaxy S21+ nu acceptă stylusul Samsung, dar dacă sunteți în căutarea unui alt smartphone care funcționează și chiar vine cu el, este posibil să vă placă Galaxy Note 20 Ultra.

Galaxy S21 Ultra nu are un compartiment pentru S Pen, așa cum au seria telefoanele din seria Note. Spre deosebire de seria Note, S21 Ultra nu vine cu un S Pen gratuit și nici nu are un compartiment dedicat. Astfel, dacă nu cumpărați husa de silicon pentru Samsung S21 Ultra 5G, cam groasă, Pen-ul va trebui să stea în buzunar sau oriunde altundeva.