Expert Apple în semiconductori angajat de Samsung

215
Expert Apple in semiconductori angajat de Samsung
Sursa foto: 9to5mac.com

Bătălia dintre marele corporații mondiale se duce pe toate planurile, chiar dacă de fațadă vedem doar curtoazie și zâmbete. Nu fac notă separată nici companiile din domeniul tehnologiilor mobile, cum ar fi Samsung și Apple. Cei doi giganți mondiali colaborează în domeniul telefoanelor mobile, Samsung livrând multe componente companiei Apple.

Parcă pentru a întări cele scrise mai sus, Samsung a angajat recent un expert în semiconductori de la Apple. Unul dintre experții Apple în semiconductori, Kim Woo-Pyeong, va lucra pentru rivalul major din domeniul mobil, compania Samsung Electronics. Woo-Pyeong este noul director al Samsung Device Solution America (DSA), potrivit colegilor noștri de la site-ul 9to5mac.

Un fost expert Apple angajat de Samsung director la Device Solution America

Compania Samsung a înființat Centrul de soluții de ambalare Device Solution America (DSA) în iulie și l-a numit director pe Kim Woo-Pyeong de la Apple. Ambalarea cip-urilor este unul dintre domeniile în care Samsung se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei. Pe măsură ce dificultatea dezvoltării proceselor de fabricare ultra-micro crește, producătorii de cipuri se îndreaptă către îmbunătățirea tehnologiei de ambalare ca o modalitate de a depăși limitările fizice.

După ce a studiat la Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea (KAIST), Kim a lucrat pentru Texas Instruments și Qualcomm înainte de a lucra pentru Apple din 2014. Această trecere la Samsung vine după ce acesta a petrecut aproape nouă ani lucrând la compania americană. În calitate de fost expert în semiconductori la Apple, Woo-Pyeong va fi responsabil pentru dezvoltarea ambalării cip-urilor la Samsung.

KAIST Korea Advanced Institute of Science & Technology a fost înființată în 1971 ca universitate orientată spre cercetare și pentru a iniția elevii de elită în domeniul științei și tehnologiei. Este una din cele mai reputate Universități din Coreea și din Asia.

Experții spun că numirea este oarecum neobișnuită având în vedere relația specială dintre Samsung și Apple. Cele două companii cooperează și concurează una cu cealaltă în același timp. Cu toate acestea, nu este prima dată când un expert al companiei americane pleacă la Samsung. În 2012, Luc Julia, care a supravegheat dezvoltarea asistentului Siri, a părăsit Apple pentru Samsung.