Samsung Exynos 1000 mai puternic decât Snapdragon 875

537
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Ambele companii, Samsung și Qualcomm, sunt implicate în fabricarea cipset-urilor. Compania Samsung lansează două variante ale flagship-urilor sale, un model cu procesor Snapdragon și celălalt cu procesor Exynos. Potrivit ultimelor informații, Samsung Exynos 1000 va fi mai puternic decât Snapdragon 875. Mai mult, chipsetul Exynos ar putea depăși Snapdragon 875 în mai multe departamente.

Am văzut în mai multe rânduri, mai ales în ultimul timp, că cip-urile Exynos nu sunt în măsură să se ridice la performanțele Snapdragon. Acest lucru a fost subliniat de mai mulți specialiști și a făcut ca utilizatorii să fie conștienți de această diferență. Dacă se întâmplă să fii într-o zonă unde se comercializează smartphone-uri cu procesor Exynos, primești un telefon cu performanțe mai mici față de alte persoane, din alte zone, care primesc un procesor Snapdragon, pentru același preț. Cu Exynos 1000 și Snapdragon 875 se vor schimba lucrurile.

Galaxy S21 (S30) cu procesoare Exynos 1000 și Snapdragon 875

Cu toate acestea, pentru 2021, ambele companii vor urmări o strategie similară de această dată, pentru lansarea chipset-urilor lor emblematice. Samsung și Qualcomm vor folosi noul Cortex-X1 pentru performanțe extreme. Întrebarea este care unul dintre cele două companii va face un cip-set mai puternic. Va fi mai bun Exynos 1000 decât Snapdragon 875? Vom afla abia în februarie 2021, când Samsung va lansa pe Galaxy S21 (S30).

Dar, ultimele informații via AndroidHeadlines, sugerează că Exynos 1000 va bate Snapdragon 875 în ceea ce privește performanța. Această informație provine dintr-un forum coreean unde au fost publicate scorurile Geekbench. Au fost testate două telefoane Galaxy S21. Unul a fost echipat cu Exynos 1000, iar celălalt cu Snapdragon 875. Interesant, un Xiaomi Mi 11 cu Snapdragon 875 a fost, de asemenea, testat. Un lucru de reținut este că nu există imagini de la acest test. Deci, luați această informație cu reținerile de rigoare.

Procesoarele au fost dezvoltate, inițial, cu un singur nucleu (single-core). Un procesor multi-core este o componentă de calcul cu două sau mai multe unități centrale de procesare, numite nuclee, care citesc și execută instrucțiunile unui program.

Revenind la test, scorurile single și multi-core ale telefonului Galaxy S21 cu procesor Exynos 1000 au fost de 1.302 și, respectiv, 4.250 puncte. Pe de altă parte, modelul Galaxy S21 cu Snapdragon 875 a obținut 1.159 și, respectiv, 4.090 puncte. Mai mult, Xiaomi Mi 11 a adunat 1.102 și 4.113 de puncte, pentru single și, respectiv, multi-core.

Aparent, aceste scoruri confirmă, de asemenea, un lucru. Ambele procesoare vor folosi Cortex-X1. Un alt lucru de remarcat este că unitățile implicate în test sunt probe timpurii de pre-producție. Deci, este prea devreme pentru a sărbători diferența de performanță. Și nu există momentan nicio confirmare cu privire la acest lucru de la vreo sursă oficială.