Galaxy S21 Ultra poate avea două camere foto cu teleobiectiv

791
Sursa Foto: SamMobile.com

Modelul de top din viitoarea serie Galaxy S21 va utiliza o configurație de cameră cvadruplă, inclusiv două teleobiective. Surse din Coreea de Sud susțin că modelul pilot Samsung va avea în continuare patru camere la spate, similar cu Galaxy S20 Ultra, dar mai multe teleobiective. Acest lucru echivalează cu o varietate mai bună de imagini de calitate la distanțe focale mai mari.

Cu aceste două camere cu teleobiectiv vor exista mai puține motive pentru a face zoom prin decuparea unei fotografii de 108 MP și încercarea de a restabili unele dintre detaliile sale cu AI și alte trucuri, lucru ce este atât Galaxy S20 Ultra, cât și Galaxy Note 20 Ultra. Informația este nouă și momentan nu putem decât să presupunem ce poate face Galaxy S21 Ultra cu două camere telefoto.

Doar Galaxy S21 Ultra va suferi modificări majore la camere

De exemplu, Galaxy S20 Ultra din acest an poate face doar zoom optic 4x. Un alt obiectiv telefoto lângă cel existent va însemna dublul opțiunilor de zoom nativ. Smartphone-ul Ultra din seria S21 va utiliza un obiectiv standard de 3x și un modul în stil periscop care se așteaptă să ofere o mărire de peste 5x.

O cameră de unghi mare de 108 megapixeli și una cu unghi ultra-mare de 12 MP vor completa modulul foto. În partea de sus a ecranului la Galaxy S21 Ultra se va afla o cameră selfie de 40 megapixeli, conform Sam Mobile. Sperăm că această cameră va fi în sfârșit sub ecran. Despre o astfel de cameră se discută de mai mult timp și ar fi cazul să o vedem pe Galaxy S21 Ultra.

Conceptul de teleobiectiv a fost descris pentru prima dată de astronomul, matematicianul și astrologul german Johannes Kepler în 1611. Istoria fotografiei îl creditează pe Thomas Rudolphus Dallmeyer cu invenția teleobiectivului fotografic în 1891.

Ceilalți doi membri din familie, Galaxy S21 și Galaxy S21+, nu vor oferi îmbunătățiri majore în departamentul foto. Deși vor pierde un senzor ToF, ne așteptăm să ofere o mai bună stabilizare optică a imaginii. Camere mai performante pe ele este o altă posibilitate. Dar, nu se așteptăm ca diferența să fie evidentă în majoritatea scenariilor din lumea reală.

Note 20 Ultra posibil cu suport pentru S Pen

Încă nu este clar dacă Samsung va comercializa succesorii direcți ai gamei Galaxy S20 ca seria Galaxy S21 sau Galaxy S30. Poate va purta cu totul alt nume. Pe plan intern seria Samsung Galaxy S21 a avut numele de cod “Unbound – Neconsolidat”. Se spune că Samsung a schimbat numele de cod al viitoarei serii în „Palette – Paletă”.

Samsung Galaxy S21 Ultra – sau cum se va numi modelul de top – este de așteptat să aibă suport pentru S Pen. Asta nu înseamnă că va fi identic cu un dispozitiv Galaxy Note. Momentan nu există nicio indicație că în corpul dispozitivului va fi un locaș pentru stilou.