Samsung Exynos 1080 bate Snapdragon 865+ pe AnTuTu

605
Sursa Foto: via gizmochina.com

Săptămâna trecută Samsung a dat primele detalii despre chipset-ul Exynos 1080 de 5 nm. Chiar ieri am scris că acest viitor procesor va alimenta smartphone-urile de gamă medie viitoare ale companiei Samsung. Sigur acesta va ajunge și în telefoanele altor producători de pe piață.

La fel cum predecesorul Exynos 980 a fost folosit pentru prima dată pe seria smartphone-ul Vivo X30 anul trecut, se speculează că seria Vivo X60 ar putea debuta primele smartphone-uri Exynos 1080. Când a vorbit despre procesorul Samsung Exynos 1080, Dr. Yimao Cai de la Samsung R&D a spus că acesta este fabricat cu tehnologia de 5nm.

Exynos 1080 un procesor foarte performant

Cu aceeași ocazie Ymao Cai a spus că noul procesor a obținut peste 650.000 de puncte pe site-ul de benchmark AnTuTu. Acum, prin intermediul GizmoChina, am aflat mai multe detalii despre Samsung Exynos 1080. Site-ul de referință AnTuTu a publicat scorurile obținute de un telefon misterios – cu numele de cod Orion – cu procesorul Exynos 1080. Dispozitivul a înregistrat un scor impresionant de 693.600 puncte pe platforma chinezească de benchmarking.

Trebuie să specificăm că nu știm de unde provine acest telefon Orion! Identitatea telefonului Orion nu este cunoscută. Dacă ne ghidăm numai după nume, Orion este una dintre cele mai frumoase constelații de pe cer. Vrem nu vrem gândul ne duce la o anumită galaxie, cea Samsung. E o pură speculație. De asemenea, ar putea fi un telefon din seria Vivo X60 unde se crede că va debuta noul procesor Samsung.

Constelația Orion sau Vânătorul este una dintre cele mai spectaculoase obiecte cerești, vizibilă cu ochiul liber. Este numit după Orion, un vânător în mitologia greacă. Constelația Orion poate fi văzută din România din august până în aprilie anul următor.

Rezultate de excepție pe AnTuTu pentru noul procesor

Misteriosul smartphone Orion are un ecran cu rezoluție full HD+ de 2376 x 1080 și rulează pe Android 11. Testul UX de pe dispozitiv a arătat că telefonul acceptă cel puțin o rată de reîmprospătare de 120Hz. Sunt informații că viitorul Galaxy S21 Ultra va avea o rată de actualizare a ecranului de 144Hz. Procesorul Samsung Exynos 1080 este însoțit de 8GB de memorie RAM LPDDR5 și 512GB de stocare UFS 3.1.

Misteriosul smartphone Orion a obținut pe AnTuTu un scor general de 693.600 puncte. Acest scor este mai mare decât ce a obținut chipset-ul emblematic Qualcomm Snapdragon 865+ aflat pe majoritatea telefoanelor emblematice Android în acest an.

AnTuTu a menționat că chipset-ul octa-core include patru nuclee CPU Cortex-A78, patru nuclee CPU Cortex-A55 și grafică Mali-G78. Vivo a început să tachineze sosirea seriei Vivo X60 în China și este posibil să se lanseze într-o lună sau două.