Exynos 2100 bate Snapdragon 888 în testul bateriei la Galaxy S21

635
Exynos 2100 bate Snapdragon 888 in testul bateriei la Galaxy S21 Ultra
Sursa Foto: via universmartphone.com

Procesorul Exynos 2100 aflat pe Galaxy S21 Ultra a triumfat față de Snapdragon 888 într-un nou test de descărcare a bateriei. Această realizare este binevenită mai ales că precedentele procesoare Samsung echivalente cu cele Qualcomm, nu au fost la înălțimea dorită. Trebuie să amintim că în acest test, realizat de canalul tehnologic YouTube canalul tehnologic YouTube PBKreviews, a fost folosită o metodologie de testare foarte riguroasă.

Testul a durat 30 de minute. În această perioadă de testare, variantele Samsung Exynos 2100 și Snapdragon 888 ale seriei Galaxy S21 Ultra au avut ambele setări de luminozitate ale afișajului până la maxim. De asemenea, PBKreviews a dezactivat suportul de luminozitate adaptivă și alte funcționalități de economisire a bateriei de pe ambele dispositive. Cele două modele cu procesoare diferite au fost supuse aceluiași scenariu, în aceleași condiții.

Noul Exynos 2100 se dovedește foarte bun

O jumătate de oră mai târziu după începerea testului, versiunea cu Exynos 2100 a lui S21 Ultra a fost mai bună. A ieșit pe primul loc după ce a încheiat testul cu aproximativ 89% din durata de viață a bateriei rămasă. Potrivit Universmartphone, Qualcomm Snapdragon 888 a terminat cu două procente sub procesorul Samsung.

În plus, bateria aflată în modelul cu Snapdragon 88 s-a încălzită până la 42,7° C până la sfârșitul testului. A fost mai caldă cu 2,4° C decât bateria aflată pe modelul Galaxy S21 Ultra cu cip-setul Samsung Exynos 2100. Ambele telefoane au fost testate în aceleași condiții de temperatură: 40° C. Sigur că în lumea reală această diferență poate fi mai greu de observat, dar ea există. Acest lucru nu se poate spune despre Exynos 990 de anul trecut, care a fost o dezamăgire pe numeroase fronturi, inclusiv eficiența energetică.

Snapdragon este o serie de procesoare Qualcomm ale cărei componente principale se bazează pe arhitectura ARM. Sunt folosite în smartphone-uri, tabletele, ceasuri inteligente etc. În 2019, procesoarele Snapdragon au avut o cotă de piață de 36% în smartphone-uri.

Pe de altă parte, rezistența bateriei pe S21 Ultra cu Exynos 2100 față de Snapdragon 888 mai are un plus. Ultimele modele de procesoare Qualcomm au dus un control mult mai bun al luminozității comparative cu cele Samsung.

Acum Galaxy S21 Ultra cu Samsung Exynos 2100 a reușit să strălucească mai mult și să folosească mai puțină energie decât modelul cu Snapdragon 888. Nu este rău după mulți ani de încercări mai puțin reușite ale companiei Samsung cu procesoarele sale. Cu viitoarele procesoare Exynos în colaborare cu AMD, se pare că situația se va întoarce în favoarea Samsung.